Romantische tuin? Mooie tips en ideeën!

Droom je van een romantische tuin? Met een beetje creativiteit is dit zeker mogelijk, ook in jouw tuin. Zo geef je je tuin enorm veel sfeer: het is straks een feestje om er tijd te spenderen. Tips nodig voor een romantische tuininrichting? Lees snel verder.

Creëer een gezellige zithoek

Het is weer zomer. Dit is dé tijd van het jaar waarop je heerlijk kunt vertoeven in de achtertuin. Als je dit graag doet, kan het een leuk idee zijn om een zithoek te maken. Je kunt deze zithoek voorzien van de mooiste meubels die aansluiten bij jouw wensen. Het kan best zo zijn dat je een plek wil creëren waar je compleet tot rust kan komen. Dan is het leuk om er een televisie of een muziekbox neer te zetten. Dit kan alleen niet zomaar, hiervoor moet het zithoekje natuurlijk overdekt zijn. Met terrasoverkappingen heb je geen last van de beperkingen die het weer met zich meebrengt. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meer de kussens van de banken of stoelen af te halen aan het eind van de avond. Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk dat je altijd van je zithoekje kunt genieten, ook op de momenten waarop het weer zich niet leent voor buiten zitten. 

Tuinmeubilair in Franse stijl

Houd de traditionele Franse stijl aan in je keuze voor tuinmeubilair. Denk aan gietijzeren stoeltjes en tafeltjes in wit of beige, met veel tierelantijntjes. Een ronde tafel staat sierlijker dan een vierkante of rechthoekige tafel: nog een extra tip. Je kunt dergelijke meubels tweedehands op de kop tikken, misschien zelfs in Frankrijk! Zo heb je er meteen een mooi verhaal bij te vertellen. Al zijn er ook nieuwe meubels te vinden in de romantische stijl. Een schommelstoel is bijvoorbeeld ook een optie – daar zit je het liefst de hele dag op.

Aankleding in de zithoek

Nog een laatste tip voor de zithoek: pak lekker uit met de aankleding. Leg vrolijke kussentjes neer op de stoelen, plaats een tafelkleedje op de tafel en steek ’s avonds de buitenkaarsen aan. Voorkom dat het hoekje kaal oogt – bij de romantische tuin past juist een opvallende aankleding.

Romantische planten

Planten horen absoluut thuis in een romantische tuin. Sterker nog, je kunt zelfs een speciale selectie maken. Zo is de roos natuurlijk een hele romantische plant. Van klimroos tot klaproos: plaats verschillende rozen in je tuin. Verder kun je denken aan de lavendel, hartjesplant, jasmijn en flamingoplant. Dit zijn allemaal sierlijke, sfeervolle planten met veel kleur. Plaats ze in een border om de groei netjes bij te houden. De groei mag best weelderig zijn: snoei de planten niet te strak. En je kunt de planten op verschillende plekken laten groeien. In borders, maar tevens aan een pergola, tegen een muur of over een hekje.

Sierlijk paadje

Ook het paadje dat door de tuin loopt, kan een romantische look kennen. Ga voor een sierlijk paadje, met bochtjes erin. Een strakke vorm laat je dus achterwege. Je kunt voor tegels gaan, maar kiezels zijn nog wel wat gezelliger.

Fraaie verlichting

Verlichting is belangrijk in de tuin – en zorgt ook al snel voor een romantisch karakter. Plaats lampjes met zachte verlichting op verschillende plekken. Bij de zithoek, langs het pad, aan de schutting: je mag best uitpakken. Een lichtslinger is bijvoorbeeld ook een fraai idee, die je tussen de bomen of planten laat zwieren.

Water in de tuin

Ook water in de tuin heeft iets romantisch. Leg daarom een vijver aan als er de ruimte voor is. Of denk aan een kabbelend beekje. Daar kun je lekker naar luisteren, terwijl je in de tuin zit te genieten.

Kleurgebruik romantische tuin

Welke kleuren kun je terug laten komen in de romantische tuin? Grote kans dat je direct aan roze of rood denkt. Dit is zeker een optie, maar pas op dat het niet te bont wordt. Combineer deze kleuren met zachtere tinten, zoals wit, zand en beige. Zo ga je voor een stralend geheel.

Foto van Xiaolong Wong op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *