RETURN TO SENDER OPENT EERSTE EIGEN WINKEL IN AMSTERDAM!

MOOIE DINGEN KOPEN OM ARMOEDE TE BESTRIJDEN

‘Together we have a great story to tell’

Op het Amsterdamse Westergasterrein opent morgen, op Wereldarmoededag, de eerste Return to Sender winkel haar deuren voor het grote publiek. De feestelijke opening is vandaag om 17:00. Een mijlpaal voor Return to Sender, die meteen gepaard gaat met de lancering van een gloednieuwe collectie. Manden uit Tanzania, kussens uit India, accessoires uit Zuid-Afrika en een breed assortiment handgeschept papier uit Nepal. Allemaal eerlijke, handgemaakte producten, die naast jouw leven, ook dat van de maker een stuk mooier maken. Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman, dat armoede helpt bestrijden door kleinschalige producenten in de armste gebieden van de wereld te steunen. De nieuwe collectie is ontwikkeld in samenwerking met de producenten en product & concept designer Joëlle Wehkamp van Studio Sjoesjoe. Deze bijzondere producten kunnen behalve in de winkel, ook op www.returntosender.nl worden gekocht en binnenkort ook in vele winkels door heel Nederland.

return to sender pakpapier

Eerlijke handel
Wereldarmoededag, jaarlijks op 17 oktober, is de dag waarop we stil staan bij de honderden miljoenen mensen die wereldwijd in armoede leven. Volgens Return to Sender is eerlijke handel dé manier om armoede de wereld uit te krijgen. Door samen te werken met getalenteerde producenten in ontwikkelingsgebieden wordt de lokale economie op een duurzame manier gestimuleerd. Bovendien komen ambachtelijke, handgemaakte producten hier voor een eerlijke prijs op de markt!

return to sender snijplank

Optimistisch, eigenwijs, ambachtelijk
De nieuwe collectie van Return to Sender komt vanuit de hele wereld, maar vormt samen toch een geheel. De collectie bestaat uit unieke woonaccessoires, feestversiering en cadeaus. Allemaal producten die met liefde voor traditie en ambacht zijn gemaakt door vakmensen uit de armste gebieden van de wereld. Gebruik van duurzame en natuurlijke materialen staat voorop en ieder product heeft een eigen verhaal. ‘Together we have a great story to tell’ verwijst naar dat verhaal, maar ook naar dat van de koper, die met de aanschaf van een mooi product zelf ook een steentje bijdraagt aan een betere wereld.

return to sender
Belangrijke keuzes
Katja Schuurman is trots op het succes van Return to Sender: “Toen we in 2007 begonnen, had ik niet durven dromen dat het zo groot zou worden. Het is geweldig dat we nu ook een eigen winkel kunnen openen, en zo nog meer mensen kunnen helpen. De wereld staat op het punt belangrijke keuzes te maken die verregaande gevolgen hebben. Hoe meer eerlijke handel, hoe meer mensen aan het werk kunnen en hoe groter de bijdrage aan de bestrijding van armoede. Dat is waar we op Wereldarmoededag bij stil moeten staan. Niet de armoede zelf, maar wat we eraan kunnen doen!”

Janneke Monkhorst (Managing Director): “Deze mijlpaal is ongelooflijk waardevol voor Return to Sender én laat zien dat de markt veranderd is in 8 jaar. Naast ons succes, zijn er waanzinnige duurzame merken waarmee we laten zien dat Fair trade werkt! Come and join us on our mission!”

Over Return to Sender
Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman en Tessa Vos, opgericht in 2007.
Return to Sender verkoopt bijzondere handgemaakte producten uit de armste gebieden van de wereld. Wanneer er winst wordt gemaakt, vloeit deze terug naar projecten in deze landen, waarmee het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten verder wordt gestimuleerd.
Return to Sender producten zijn verkrijgbaar via de webshop (www.returntosender.nl), in de winkel in Amsterdam (Pazzanistraat 11, Westergasfabriek) en binnenkort ook bij retailers door het hele land. Return to Sender verzorgt ook de mooiste geschenken voor bedrijven.
Zie ook www.returntosender.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *