Raamdecoratie anno nu

Elk jaar weer zien we trends en wijzigingen in het interieur. Verschillende stijlen, kleuren en designs. Allemaal items die stijl gevoelig zijn. En niet alleen de stijl, maar ook de techniek zorgt elk jaar weer voor een verandering in de interieurbranche. 

Gordijnen

Vroeger was er weinig keuze in raamdecoratie. Het startte met gordijnen, overgordijnen en vitrage. Daarna werden ook de jaloezieën en de lamel geïntroduceerd. En heel recent kunnen we daar de plisses en inbetweens aan toegevoegd. 

Plissés

Plissés zijn een luxe vorm van jaloezieën. Met Plissés kan je spelen met het licht dat binnenkomt. Er zijn namelijk verschillende manieren van ophangen/gebruik. Je kan kiezen voor een standaard Plissés. Deze hang je boven in je kozijn en laat je zakken. Als je meer licht naar binnen wilt, doe je het gordijn omhoog.

Tegenwoordig zien we ook vaak de Top-down-bottom-up versie. Deze kan je zowel aan de bovenkant als aan de onderkant verplaatsen. Hierdoor kan je voorkomen dat men naar binnen kijkt en toch licht naar binnen laten door de bovenzijde van je plisse iets te laten zakken. Met een Top-down-bottom-up Plissé kan je alle kanten op. Je kan je gordijn hoog, laag, helemaal dicht of in het midden zetten, de ultieme mogelijkheid om met licht te spelen. 

Plissé gordijnen worden vaak gebruikt in het interieur. Dat komt omdat ze in heel veel verschillende kleuren toe te passen zijn. En elk jaar komen er nieuwe kleur bij, al gelang de interieurtrends van dat moment.  

Inbetweens

Nog een raamdecoratie die in de loop der jaren is ontstaan. Vroeger had je gordijnen en vitrage hangen. Vitrage hield wel licht tegen maar gaf alsnog vaak de mogelijkheid om naar binnen te gluren. Gordijnen gaan binnengluren tegen maar houden ook het licht tegen. Gelukkig heeft men inbetweens ontworpen. Een combinatie van deze twee. Het gaat binnengluren tegen maar laat tegelijkertijd wel licht door. Zo zorg je voor privacy maar behoud je wel licht in je interieur. 

En wist je dat je met inbetweens je kamer waar je gebruik maakt van rolgordijnen net dat extra’s kan geven. Je ruimte wordt op die manier net iets warmer en romantischer. 

Naast bovengenoemde mogelijkheden zorg je met inbetweens ook voor meer sfeer in je interieur. Door te werken met verschillende kleuren kan je samen met je overgordijnen zorgen voor een spannend en speels effect. Zeker als je creatief durft te zijn dan kan je met inbetweens in verschillende ruimtes van je woning je eigen stempel drukken en laten zien wie er woont.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *