hart plant

Planten met een hart

Koop een Anthurium, steun de Hartstichting

September is actiemaand voor de Nederlandse Anthuriumkwekers. Met de verkoop van Anthuriums, kamerplanten met opvallende hartvormig schutblad, zamelen ze geld in voor de Hartstichting. De ‘planten met een hart’ zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum, bloemist en supermarkt.

Hart in actie

Wie een Anthurium ziet, herkent meteen in het schutblad van deze stoere kamerplant een opvallende hartvorm. Het is daarom ook niet zo gek dat de Nederlandse Anthuriumkwekers zich nauw verbonden voelen met de Hartstichting. Ze zetten zich niet alleen in als collectant maar halen met de verkoop van Anthuriums in september ook zoveel mogelijk geld op voor de Hartstichting. De Anthuriums zijn voorzien van een speciaal hartlabel. Vorig jaar leverde deze actie € 12.500 op.

 

Vrouwenhart

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. In september en in bijzonder op zaterdag 29 september (Dress Red Day) staat daarom het vrouwenhart centraal. Door middel van rode kleding, accessoires, planten of ander accenten wordt stilgestaan bij het werk van de Hartstichting voor vrouwelijke hartpatiënten. De opbrengst van de Anthuriumverkoop wordt aangewend voor nader onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen te genezen en te voorkomen.

Sterk

De Anthurium is behalve een plant met een hart ook stijlvol en makkelijk. Zonder al te veel moeite blijft de Anthurium maandenlang bloeien. Geef eens per week water en om de twee weken een beetje plantenvoeding. De hartvormige schutbladeren zijn er in verschillende kleuren: van knalrood tot spierwit en van dieppaars tot zachtgroen. Laat je ook eens verrassen door mini-Anthurium (25 cm hoog) of een supergrote (100 cm hoog).

De actie ‘Planten met een hart’ duurt van 1 tot en met 30 september 2015. Kijk voor meer informatie op www.anthuriuminfo.com.

Anthurium_10 WEB Anthurium_08 WEB Anthurium_07 WEB Anthurium_06 WEB Anthurium_05 WEB Anthurium_04 WEB Anthurium_02 WEB

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *