Behangen in de slaapkamer

Wij hebben afgelopen weekend de slaapkamer behangen. De rollen hadden we al even in huis maar het kwam er steeds niet van. Dit weekend konden we eindelijk aan de slag.

Afweken behang

Eerst moest de oude laag verwijderd worden. We hebben toen we een aantal jaar geleden de hele bovenverdieping verbouwd hebben gekozen voor wit behang. Toen ons 1e en 2e verdieping verbouwd werden sliepen wij bij mijn ouders inclusief 2 kleine kinderen dus we wilde zo snel mogelijk terug naar ons eigen huis. Aan de kinderkamers hebben we toen wel veel aandacht besteed maar onze eigen slaapkamer wilde ik zo snel mogelijk af hebben. Na 3 maanden met zijn vieren in een slaapkamer bij mijn ouders te hebben geslapen wilde ik gewoon een eigen slaapkamer. De kleur maakte mij toen niet uit.

We hadden afweek gehaald maar terwijl mijn man deze aan het klaarmaken was wilde zoonlief en ik even kijken hoe vast het behang zat maar bij het eerste stukje wat we pakte haalde we al hele stukken van de muur af. Toen mijn man met de emmer naar boven kwam hadden we al een muur kaal. Een groot voordeel want zo konden we sneller aan de slag.

IMG_5405

IMG_5406

IMG_5404

IMG_5408

Vliesbehang

Voor de slaapkamer had ik gekozen voor het design Jacquard Steen van Graham & Brown. Al eerder werkte we met Koffiehuis zwart wit van Graham & Brown voor in de keuken: https://youtu.be/H-P1kfMbCWQ. Dit behang was iets dichter en stugger dan de Jacquard Steen waardoor we deze lekkerder vonden werken en dat was wel een voordeel in de slaapkamer want er waren een paar vervelende hoeken. 

Nog een voordeel is dat je met vliesbehang de muur insmeert waardoor je minder spullen nodig hebt. Een behangtafel is niet nodig. In het behang waar wij mee werkte zit een patroon. Omdat de muur ingesmeerd is met lijm kan je makkelijk een beetje schuiven met je patroon.

Waarmee combineren?

De kamer is klaar en ik ben er super blij mee. Toen ik heb behang had uitgezocht wist ik heel erg duidelijk dat ik er een hotelkamer sfeer mee wilde creëren. Dat is vooral wilde werken met grijstinten maar nu ik rond kijk zie ik dat de wanden en het grijze bed ook prima gecombineerd zou kunnen worden met een andere kleur. Zelf dacht ik aan paars of turquoise. Omdat ik nog niet weet waarmee ik de kamer ga afstylen heb ik nog geen mooie foto’s kunnen maken. Ik zou het heel erg leuk vinden als jij mij helpt met een keuze maken. Welke kleur zou jij gebruiken?

behang slaapkamer

barok behang

barok behang slaapkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *