Pastels à la Grace Kelly

Grace Patricia Kelly (1929-1982), de Amerikaanse actrice én Oscarwinnares die trouwde met prins Reinier III van Monaco, speelde haar laatste filmrol in 1956 in de musicalfilm High Society met Bing Crosby en Frank Sinatra. Prinses Grace was een waar stijlicoon: zij vertegenwoordigde een tijdloze, elegante stijl. Hermès noemde zelfs een tas naar haar: de Kelly bag, een klassieker.

pastels

De vele (film)foto’s die van Grace Kelly zijn gemaakt, hebben vaak die typische jaren vijftig pastellook en stralen verfijning en elegantie uit met pasteltinten zoals lichtroze, mintgroen, babyblauw en vanille.

pastels

Wanneer je je interieur een jaren vijftig pastellook wil geven, maar geen grote veranderingen wil aanbrengen, voeg dan details in pastel toe.

Hang bijvoorbeeld een aantal planken aan de muur en zet daarop mooie accessoires in diverse pastelkleuren. Zoals deze stijlvolle fotolijsten van Studio Elke van den Berg of hang een aantal klokken (Elke van den Berg & Femke Roefs) in pastelkleur in groot en klein formaat op aan je muur met op elke klok de tijd van een ander land: Nederland, Engeland, New York, Australië. Je kunt ook een High Society stijl creëren door op een thee- of bijzettafel een mooi pastelservies neer te zetten, zoals deze prachtige set kop en schotels uit de jaren 50/60 van opalineglas van het merk Arcopal France.

Wil je alleen een hoekje van een ruimte in pastellook transformeren? Wat dacht je van deze fantastische pastel bijzettafel? Wanneer je deze tafel in de kleur grijs kiest, kun je een mooi lichteffect creëren met deze lamp in zachtroze. Je maakt je pastelhoekje helemaal af door aan het plafond diverse pompoms in pastelkleuren op te hangen.

pastel tafeltje

De jaren vijftig waren de jaren van de wederopbouw na de tweede wereldoorlog. Vanaf de 90-er jaren was de tendens: “The sky is the limit”. Sinds de kredietcrisis die in 2008 ontstond, zijn wij ons anno 2014 meer bewust geworden van het behoud en recyclen van bestaande goederen. Op de website van Werkplekke staat een fantastisch gedicht over meubels die een tweede kans krijgen. Daphne Vlot creëert van oude, tijdloze meubels objecten met een eigen, unieke uitstraling, soms met een knipoog. Daarbij kiest zij bewust voor gebruikte, gevonden en natuurlijke materialen. Zonder geschiedenis te verliezen, wordt het meubel, zoals Stil V (foto: Heleen Bastiaensen), weer blikvanger van een interieur.

Hopelijk heb je door dit artikel een aanzet tot inspiratie gekregen om een ruimte in je woning in te richten in Pastels à la Grace Kelly. Lukt het je niet om je verkregen inspiratie om te zetten in een concreet plan? Bij Het Dansende Huis kun je terecht voor interieur- en/of kleuradvies. Of bezoek van 5 juni tot en met 26 oktober 2014 de tentoonstelling: “Grace Kelly: prinses en stijlicoon” in Paleis Het Loo. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen opnieuw tot leven. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *