Optimaal van je tuin genieten

Optimaal van je tuin genieten ongeacht het jaargetijde

In de lente en zomer maken we veel gebruik van onze tuin. Dit zijn periodes waarin we veel buiten leven. De tuin is op dat moment een verlengstuk van onze woonkamer. Zodra de temperaturen dalen gaan de meeste van ons toch weer snel naar binnen, lekker warm bij de verwarming of open haard. De tuinmeubelen worden opgeruimd en worden pas weer bij de 1e mooie zonnige dag te voorschijn gehaald. 

Er zijn echter nog genoeg mogelijkheden om elk jaargetijde van je tuin te genieten. Want wist je dat je ook in de herfst en winter heerlijk in je tuin kan zitten. Ik snap dat je dit niet elke weekend gaat doen maar het is wel een overweging waard als je bijvoorbeeld een feestje wilt geven. 

Winters tuinfeest

Laat je dining loungeset nog even buiten staan. Deze kan je goed gebruiken als je een winters buiten feestje geeft. Dit is de plek om even heerlijk warm te worden. Leg de kussens pas op het laatste moment neer, zet ze desnoods binnen even voor de verwarming zodat ze op kunnen warmen. Leg ook dekentjes neer waar mensen heerlijk onder kunnen kruipen. Dit geeft niet alleen warmte, het ziet er ook nog eens knus uit. Natuurlijk mag een kacheltje of vuurkorf niet ontbreken. En wil je echt zorgen dat je gasten lekker warm op de bank kunnen loungen dan kan je kiezen voor kussentjes die je kan verwarmen. Men krijgt dan lekker warme billen. 

Bij een winters feest hoort natuurlijk ook een maaltijd. De bbq kan ook in de winter heel erg goed gebruikt worden. Maak een heerlijk braadstuk. Niet alleen erg lekker, maar de bbq zorgt ook voor extra warmte. Wil je niet bbq-en maak dan een een stamppotten buffet. 

Overdekt feesten

Het weer in de winter blijft natuurlijk een gok. Om in ieder geval te zorgen dat je gasten droog staan is het een goed idee om een grote tent te plaatsen. Zorg dat je partytent 3×6 of groter is. Aankomend weekend hebben wij ook een buitenfeest, daar komen ruim 55 gasten. Je zult dan zeker wel twee of drie tenten aan elkaar moeten zetten. Zeker als je gasten blijven eten. Er moeten dan namelijk ook nog tafels en stoelen onder de tent geplaatst kunnen worden. 

Bij een winters feest kan je helemaal los gaan met verlichting. Omdat het al vroeg donker is kan je je tuin omtoveren in een duizend en één nacht sfeer. Hang mooie verlichte lampionnen aan de bomen, maak gebruik van lichtsnoeren of ga voor budget en verzamel in de weken voor je feestje allemaal glazen potten. Vul deze met theelichtjes en zet deze overal neer. Zo maak je je eigen winterwonderland. 

Een feestje in de winter of herfst moet natuurlijk worden afgesloten met een heerlijke warme chocomelk of gluwein. Als je hebt gebbq-ed dan kan je voor de kinderen afsluiten met marshmellows gedipt in chocolade. Kom maar op met die koude dagen, wij maken er een feest van. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *