gootsteenkastje lade

Opruimen in je keukenkastjes

Een van de ruimtes waar je het meest aan het zoeken bent naar kwijt geraakte artikelen is de keuken. Aardappelschilmesjes die niet op hun plek liggen of verstopt liggen onder de rest van het bestek. Het busje paprikapoeder omdat de lade vol ligt met kruiden en dat terwijl je dat potje kruiden nu echt hard nodig hebt want het eten staat al op en volgens je recept moet het er echt nu bij. En wat dacht je van die lades waarin alles los ligt.

Gelukkig zijn er een paar mooie oplossingen. Enige jaren geleden is de apothekerskast ontstaan. Voor vele de uitkomst omdat je nu in een smalle kast op deze manier toch overzicht creëert. Wij hebben zelf ook een apothekerskast maar in een volgende keuken zou ik hier niet voor kiezen. Het is toch vaak een kast die wat stroef loopt. Nu hebben wij een kleine kast die ook nog eens als sluitkast staat misschien dat hij als hij hoger was geweest en op een andere plek had gestaan ik wel meer tevreden was geweest. Daarbij heb ik eigenlijk meer de voorkeur voor lades.

In de loop der jaren zijn er steeds meer handige merken welke inspelen op dat onoverzichtlijke in de keuken. Ikea heeft prachtige systemen voor in de keukenlades waarbij je je bestek echt overzichtelijk kan opruimen. En ook de voorraadbussen van Ikea passen goed in de keukenlade. Door de doorzichtige deksel kan je van bovenaf zien wat er in de bussen zitten.

keukenkastjes

Gootsteenkastje

Een van de kasten waarin we de meeste rommel maken is het gootsteenkastje. Zo irritant dat je net die ene fles schoonmaakmiddel nodig hebt en dat deze ergens verstopt staat. In mijn gootsteenkastje is het op het moment zelfs zo dat de bussen niet meer rechtop staan maar dat er een soort berg ontstaan is. En zul je zien dat de bus die ik nodig heb onderop ligt. Ook hiervoor is tegenwoordig een oplossing op de markt. Fixol.eu heeft namelijk  een systeem bedacht welke het mogelijk maakt om een lade onder een gootsteenkastje te plaatsen. Met het systeem maak je een uitsparing in de lade. Het systeem werkt dit op een mooie manier weg. Bijkomend voordeel is dat op deze manier je optimaal gebruikt maakt van je gootsteenkastje en niet zoals de meeste keukens hier een enorme grote loze ruimte hebt.

Omdat het op het moment van plaatsen wordt geïnstalleerd kan het in elk kastje gebruikt worden. In de video zie je hoe makkelijk het gaat.

https://youtu.be/7exTBq5QwzU

Als je zelf je keuken installeert kan je het zelf doen. Laat je de keuken plaatsen bestel er dan een en laat deze installeren. In onze volgende keuken komt zeker dit systeem. Krijg ik eindelijk een overzichtelijk keukenkast.

Fixol_36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *