lege hoek in je woonkamer

Op deze manier style je de lege hoek in je woonkamer

Je hebt eigenlijk alles in je woonkamer staan dat je wilde. En toch is er een hoek over waar je nog geen doel voor hebt gevonden. Wij geven je graag drie tips om heel stijlvol om te gaan met de lege hoek, zodat je er op een nuttige én mooie manier invulling aan kunt geven.

Maak het museum van je leven

Een foto hier of daar hebben we allemaal wel in huis. Maar waarom ga je niet een stapje verder? Je kunt van die lege hoek namelijk zomaar het museum van je leven maken. Naast foto’s uit verschillende levensfases kun je hier bijvoorbeeld ook diploma’s, souvenirs en andere dingen neerzetten of ophangen die belangrijk zijn (geweest) voor jou.

Voor mensen die nog niet eerder bij jou thuis zijn geweest, wordt dit een echte ijsbreker. Je hebt ineens genoeg om te vertellen. Maar ook voor jezelf is het leuk om af en toe eens stil te staan bij wat je al hebt bereikt en meegemaakt in je leven.

Kies voor een groene oase

Een rustplek voor de geest, dat is een hoek van je kamer waar je allemaal planten in zet. En het zal je vast positief verrassen dat je er helemaal niet veel moeite voor hoeft te doen om dit te realiseren. Slechts een klein beetje voorbereiding en je hebt een hele tijd profijt van je eigen groene oase!

Met een mooie variatie aan grote kamerplanten wordt het al snel een klein stukje wildernis in je huis. Heerlijk om even mee tot rust te komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door te kijken naar planten minder stress ervaart. Je krijgt een lagere bloeddruk en kunt je bovendien daarna beter concentreren op de volgende taak die je te wachten staat.

Of maak er een thuiswerkplek van

Dankzij de coronaperiode weten we allemaal wat thuiswerken is. Dus waarom maak je van die lege hoek niet je nieuwe thuiswerkplek? Een simpel bureau met een goede stoel en je bent al een heel eind. De overige invulling laten we graag aan je eigen wensen over.

De ideale plant voor de werkplek is de anthurium. Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben dat aangetoond. Deze planten nemen via het groene blad schadelijke stoffen op uit de lucht. In de plant en het wortelgestel worden deze stoffen opgeslagen en afgebroken. Uit de laboratoriumtest bleek dat anthurium meer dan 50% van schadelijke stoffen binnen 24 uur filtert en bijna 100% in drie dagen. Uiteraard geven de planten zuurstof af, net als alle planten. Perfect dus voor op je nieuwe werkplek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *