philips hue

Onderzoek: 81% van de vakantiegangers maakt zicht zorgen over woning tijdens vakantie Zorgeloos op vakantie dankzij Philips Hue: doen alsof je thuis bent

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT), wereldwijd leider in verlichting, heeft stressfactoren onder ruim 8000 vakantiegangers in Noord-Amerika en Europa (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Zweden) onderzocht: 81% van de vakantiegangers is ongerust over hun eigen woning tijdens de vakantie. Hoewel 27% van de Nederlanders maar een dag de tijd neemt om de woning voor te bereiden op hun afwezigheid, maakt 47% zich zorgen over inbrekers die profiteren van de vakantieperiode. Wereldwijd geldt dat voor 51% van de ondervraagden. Het onderzoek toont ook aan dat verlichting deze vakantiestress kan verminderen: ruim een derde (34%) van de Nederlanders zou zich minder zorgen maken als ze de verlichting in huis vanaf de telefoon konden bedienen om hun aanwezigheid na te bootsen. Wereldwijd geldt dat voor 45% van de ondervraagden.
Naast zorgen over inbrekers is 27% van de Nederlandse vakantiegangers bezig met de vraag of de elektrische apparaten in huis wel zijn uitgeschakeld. Daarbij is 20% van de Nederlanders ongerust over achtergebleven eten in de koelkast, en 18% vreest dat de lampen nog aanstaan. 74% van de Nederlanders vindt het fijn als buren, familie of vrienden regelmatig een kijkje nemen thuis.

Nederlandse jongeren hebben grootste vakantiezorgen
Opvallend is dat vooral de jongere generatie (18 – 24 jaar) dit type vakantiestress ervaart: 72% van deze groep maakt zich zorgen over inbrekers. Deze leeftijdscategorie staat daarentegen wel meer open voor technologische oplossingen: 71% zou zich minder zorgen maken als ze een app zouden hebben om hun beveiligingssysteem (inclusief verlichting, geluidsinstallatie en apparaten) op afstand aan te sturen.
philips hue
Doen alsof je thuis bent 
“Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de vakantiegangers zich zorgen maakt over het feit dat de lampen thuis niet branden”, aldus Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Connected Home Systems van Philips Lighting. “Dat is immers een teken van afwezigheid. Met behulp van Philips Hue en de vernieuwde Philips Hue-app (2.14) kun je heel eenvoudig doen alsof je thuis bent. De verlichting kan op afstand aan- en uitgeschakeld worden. Bovendien is het mogelijk om de lampen vooraf in te stellen, zodat ze automatisch aan- of uitgaan op een gewenst tijdstip. Ook kun je verlichtingsschema’s maken voor specifieke kamers om afwisseling te creëren en dus optimaal je aanwezigheid nabootsen.’’
Kijk voor meer informatie op www.meethue.com of ontdek in onze ‘how to’-gids hoe eenvoudig het is om deze functie in te stellen: Net doen alsof er iemand thuis is.
Over het onderzoek
Bron: alle cijfers (tenzij anders vermeld) zijn afkomstig van YouGov Plc. Het veldwerk is uitgevoerd tussen 29 juni en 7 juli 2017 in Nederland (steekproefomvang 1000), Duitsland (steekproefomvang 2054), Frankrijk (steekproefomvang 1026), Verenigd Koninkrijk (steekproefomvang 2122), Verenigde Staten (steekproefomvang 1105) en Zweden (steekproefomvang 1013). Het onderzoek werd online gehouden. Het gaat om gewogen cijfers per land, representatief voor alle volwassenen (18 jaar en ouder).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *