kozijnen

Onderhoudsvrije raamkozijnen

Bij het wensenlijstje van menig huisbezitter staat een nieuwe keuken, een nieuwe vloer of een nieuwe tuin op de verlanglijst. Maar weinigen zullen meteen aan kunststof kozijnen denken, terwijl deze je zoveel woongenot kunnen geven. 

De voordelen van kunststof kozijnen

Wij hebben zelf ook over de gehele woning kunststof kozijnen. Het was door de vorige bewoner aangebracht maar we zijn er erg blij mee. Het geeft namelijk heel wat voordelen:

  • Onderhoud: Wij hoeven niet elk jaar te kijken naar de staat van de kozijnen. Houten kozijnen dien je elk jaar te onderhouden. Je dient te kijken of de verf nog goed het hout bedekt. Als dit niet het geval is kan er houtrot ontstaan. In veel gevallen zal je zeker 1 x in de 5 jaar alle kozijnen opnieuw moeten schilderen. Dat betekend niet alleen schilderen maar betekend ook schuren, plamuren en gronden. Want verven begint bij een goede basis.
    Kunststof kozijnen onderhoud je door ze goed schoon te houden. Een keer per jaar spuit je met een zachte borstel de woning af en klaar. 
  • Tocht: Onze vorige woningen zaten houten kozijnen. En ondanks een goede kitlaag merkte je bij deze kozijnen toch vaak een licht koude trek. Kunststof kozijnen isoleren beter.
    En het houdt niet alleen kou tegen maar ook geluid waardoor het stiller is in huis. 
  • Veiligheid: Kunststof kozijnen en deuren zijn voor inbrekers moeilijk open te maken dan houten kozijnen en deuren. Vaak kan je bij de aankoop al kiezen voor kozijnen en deuren met sluitwerk voorzien van het politie keurmerk. 

Onverwacht veel mogelijkheden 

In tegenstelling tot vroeger kan je tegenwoordig met kunststof kozijnen alle kanten op. Of je nu een moderne, of een jaren 30 woning hebt, er is altijd een stijl die bij je past. Zo zijn er modellen die niet te onderscheiden zijn van “traditionele” rechte houten kozijnen die doen denken aan de Amsterdamse School, of kunstof kozijnen met de uitstraling van historische schuiframen. Een aanblik van je woning die niet verraad dat de kozijnen van kunststof zijn, maar wel altijd het gemak van kiep-kantel functies en een verhoogde veiligheid. Daarbij zijn kunststof kozijnen in alle kleuren verkrijgbaar waardoor het altijd bij de stijl van je woning past. 

Heb je een bestaande woning en heb je geen spaargeld of middelen beschikbaar voor de aanschaf van kunststof kozijnen? Overweeg dan om de kozijnen aan te schaffen via een betaalplan. Je bespaart op je maandelijkse stookkosten en je huis is meer waard. Een investering die je zeker dubbel en dwars uitbetaald krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *