Om deze redenen moet je investeren in screendoeken voor je ramen

De dagen worden weer langer en we kunnen steeds meer rekenen op meer zonlicht en warmte. Ontzettend fijn voor ons humeur en de energierekening! Maar, al dat licht vroeg in de ochtend en die warmte kan ook een minpunt worden. Vooral in de zomer kan het erg warm worden als de zon de hele dag op je huis staat. Een airco installeren voor in je nieuwe thuiskantoor kan een hoop geld kosten en dit kost ook nog eens ontzettend veel energie. We vertellen je graag waarom je beter kunt investeren in goede screendoeken!

Houd zonlicht buiten

Je hebt een prachtig nieuwe bank gekocht, maar na een zomerseizoen is deze al twee tinten lichter geworden. Ontzettend balen natuurlijk. Dit kun je het beste voorkomen door zo veel mogelijk zonlicht te weren. Een screendoek houdt tot wel 90% zonlicht tegen, wat er dus voor zorgt dat jouw meubels in perfecte staat blijven. Maar het buitenhouden van zonlicht heeft meer voordelen. Het betekent dus ook dat je geen felle zon in je gezicht hebt schijnen terwijl je bijvoorbeeld thuis aan het werk bent. Een zoom-meeting wordt ineens een stuk fijner zonder al die lichtstralen in je gezicht!

Verbeterde isolatie

Doordat er veel zonlicht buiten gehouden wordt, houd je ook de warmte buiten. Je kunt voor diverse screendoek kleuren kiezen, welke ook invloed hebben op de werking. Dit zorgt ervoor dat je in de zomer een prettiger binnenklimaat hebt, maar ook dat je in de winter beter geïsoleerd bent. Ramen laten toch de meeste warmte los en door de ramen af te schermen houd je de warmte binnen. Deze kunnen zorgen voor een besparing op je energierekening tot bijna dertig procent! Reden genoeg om te investeren in een goed screendoek.

Meer privacy en schone ramen

Screens voor je ramen zijn niet alleen handig voor minder lichtinval en betere isolatie, maar houden ook de ramen schoon. Rol ze naar beneden bij een regenbui en je hebt geen spetters op je ramen. Je bespaart dus niet alleen op je energierekening, maar ook op een glazenwasser! Daarnaast kun je genieten van veel meer privacy. Ze verduisteren een ruimte niet, maar zorgen er wel voor dat je niet makkelijk naar binnen kunt gluren. Heb jij dus vaak last van glurende buren, dan is een screendoek een perfecte oplossing! Je kunt dus gemakkelijk je donkere gordijnen met een screendoek vervangen, wat jouw wooncomfort verbeterd en verhoogd.

Photo by Greg Rosenke on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *