Nieuwe vloer aanbrengen: de gietvloer

Bij een verbouwing of herinrichting van het interieur is de vloer vaak een van de eerste onderdelen waar men de aandacht op richt. Als de vloer naar wens is, kan de rest van het interieur hierop afgestemd worden. De vloer is daarmee een basis voor het interieur, oftewel het middelpunt. In dit artikel stellen we de gietvloer centraal. Wat zijn de voor en nadelen, hoe wordt een vloer gegoten en welke mogelijkheden zijn er?

Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

We lezen veel positieve verhalen over de gietvloer. Maar zijn er ook nadelen? De voordelen kunnen we bevestigen, een gegoten vloer gaat langer mee dan je gewend bent van andere soorten vloeren. En omdat de vloer geheel egaal is, hoef je niet veel onderhoud te verrichten. De aanschafprijs is relatief hoog, maar toch valt het wel weer mee als je het afweegt tegen de jaren dat je er gebruik van kan maken. Het is niet zo dat je nooit meer krassen of slijtage op de vloer zal zien, maar het is wel eenvoudig te herstellen door een nieuwe coatinglaag aan te brengen.

Voordelen:

  • De gietvloer gaat lang mee, wel tientallen jaren.
  • Gietvloeren zijn onderhoudsarm, geen chemische schoonmaakmiddelen nodig.
  • Een gietvloer is geheel egaal, geen naden en randen waar vuil tussen kan ontstaan.

Nadelen:

  • De aanschafprijs is hoog in vergelijking met andere vloeren.
  • Een gietvloer kan verkleuren als deze te lang in de zon is bijvoorbeeld.
  • Een gietvloer is krasvast, maar niet geheel vrij van krassen (herstellen is wel zeer eenvoudig).

Populair: Een gietvloer met betonlook

Een gietvloer betonlook wordt tegenwoordig steeds vaker aangebracht in woningen. Dit geeft een robuuste uitstraling aan je interieur. En je profiteert van de voordelen die een kunststof vloer met zich meebrengt. Het gaat hier om een kunststof gietvloer waarbij de bovenste laag, de coating, wordt voorzien van een betonlook. Waardoor de vloer eruit ziet als een echte betonvloer.

Hoeveel kost een gietvloer?

Het belangrijkste bewaren we voor het laatst, veel mensen vragen zich af hoeveel een gietvloer nou eigenlijk kost. Dat is echter niet zo eenvoudig uit te leggen kwamen we achter. Er zijn namelijk veel verschillende bedrijven, die nog meer uiteenlopende prijzen hanteren. Dit komt omdat er verschillende soorten gietvloeren zijn. En je kan verschillende materialen gebruiken op de vloer te gieten. De prijs varieert vaak van € 40-€ 100 per vierkante meter. Dat lijkt misschien veel, maar dan kan je er wel een hele lange tijd van genieten!

Bron: https://www.gietvloer.net/

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *