behang garbo & friends

De nieuwe speelse behangcollectie van Garbo & Friends – perfect voor de kinderkamer

Photowall presenteert de kinderbehangcollectie Tiny Heroes, met motieven van de Zweedse designstudio Garbo & Friends. De collectie telt drie tijdloze motieven, stuk voor stuk met een uniek verhaal.

Designstudio Garbo & Friends ontwikkelt sinds 2011 kwaliteitsproducten voor gezinnen met kinderen. Voor de collectie Tiny Heroes heeft de studio zijn klassieke motieven MaresFauna en Bows een opfrisbeurt gegeven, zodat ze ook op de muur helemaal tot hun recht komen. Het resultaat is behang met een mooie, warme uitstraling en een uniek verhaal, met het dierenrijk en de schoonheid van de natuur als inspiratiebronnen.

“Ik begin het ontwerpproces altijd door een paar weken lang op zoek te gaan naar ideeën. Ik denk na over wat ik allemaal meemaak en destilleer dat tot een concept. Meestal werk ik dat dan uit tot een verhaal, dat ik weer als leidraad gebruik voor het uiteindelijke motief en de boodschap die ik daarin visueel tot uitdrukking wil laten komen”, vertelt Susann Karlsson Nemirovsky, oprichtster en ontwerpster bij Garbo & Friends.

Tijdens een wandeling door de bossen van het Zuid-Zweedse Småland vond de ontwerpster in de bosdieren en de kleurrijke bladeren en lijsterbessen de inspiratie voor haar motief Fauna. Het motief Mares, vormt juist een eerbetoon aan de betoverende wereld onder de zeespiegel: het rijk van exotische kleuren en tot de verbeelding sprekende zeebewoners. Tot slot komt in het gedempte strikjesmotief Bows de vrije fantasie en speelsheid van kinderen tot uitdrukking.

Bij de samenwerking met Garbo & Friends spelen functie en duurzaamheid duidelijk de hoofdrol. De Tiny Heroes-collectie vormt daar het bewijs van. Dankzij het klassieke en tijdloze design past de collectie bij iedere inrichtingsstijl en is deze vanzelf duurzaam. Daardoor had de studio de handen vrij om zich toe te leggen op kwaliteit, materiaalkeuze en ingetogen kleuren.

“Toen Photowall een nieuwe kindercollectie wilde lanceren, was Garbo & Friends een voor de hand liggende keuze. Zij hebben kwaliteit en design namelijk net zo hoog in het vaandel als wij. Tiny Heroes is vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen, in welk land dan ook, maar de motieven passen ook prima in de hal van een appartement of in een zomerhuisje”, vertelt Amber Johnson, product- en designmanager bij Photowall.

Tiny Heroes is exclusief bij Photowall verkrijgbaar en omvat in totaal drie motieven in verschillende kleuren. Het behang kan op maat worden besteld voor € 36 per vierkante meter.

Photowall is momenteel de grootste van Scandinavië op het gebied van fotobehang, met een breed assortiment wanddecoratie op maat; fotobehang, designbehang en canvasschilderijen. Alle producten worden vervaardigd in de fabriek in Skarpnäck bij Stockholm en vervolgens over de hele wereld verzonden. Photowall heeft een passie voor design en kwaliteit en is altijd op zoek naar nieuwe en boeiende designsamenwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *