photowall

Nieuwe motieven van Nadja Wedin bij Photowall

Bij Photowall gaan we in de zomer van 2017 ons behangassortiment met drie nieuwe motieven uitbreiden: Lovebirds, Blues en Purple Vein, alle drie van de hand van kunstenares, illustratrice en ontwerpster Nadja Wedin.

Nadja Wedin staat wereldwijd bekend om haar bonte textiel, kussens en dienbladen. In januari 2014 is Photowall een samenwerking met Wedin aangegaan.

“Het leukste aan de samenwerking met Photowall vind ik dat mijn motieven op een muur heel anders overkomen dan op een kussen of dienblad”, vertelt Nadja.

Haar smaakvolle, bonte behangmotieven voor dit seizoen mogen met recht kleine kunstwerkjes heten. Nadja werkt met potlood en kwast. Haar motieven bevatten allerlei grappige details, zoals bontgekleurde parkietjes, fraaie vlinders en prachtige patronen uit de natuur.

“Het motief Purple Vein begon als een eenvoudige schets. Ik vond die schets zo mooi dat ik hem heb ingescand, zodat ik er verder mee aan de slag kon. Al snel werd duidelijk dat dit motief zeker niet in de nieuwe collectie mocht ontbreken”, legt Nadja uit.

Met Lovebirds wilde ze een motief maken met een redelijk eenduidig kleurenpalet, zonder dat het motief saai werd.

“De grasparkieten in mijn motief Lovebirds vormen samen een hartje. Dat was mij niet eens opgevallen toen ik het ontwierp. Mijn dochter was de eerste die het zag. Ik ben dol op parkietjes – geen wonder dat ze ook in dit motief weer ten tonele verschijnen.”

Het derde motief, Blues, is ontstaan uit een creativiteitscrisis. Nadja heeft voor dit ontwerp haar schetspotlood links laten liggen en juist met aquarel geëxperimenteerd.

“Dat was echt een pittige uitdaging, omdat aquarel veel grilliger en onvoorspelbaar is dan potlood. Je moet voor een mooi resultaat gewoon het geluk aan je zijde hebben – althans, dat geldt voor mij. Ik ben namelijk handiger met een potlood dan met verf. Maar goed: je ziet wel dat zo’n creativiteitscrisis juist ook wel weer tot iets heel moois kan leiden”, sluit Nadja af.

De genoemde motieven zijn in twee kleurvarianten verkrijgbaar. Je kunt ze voor € 39 per vierkante meter als behang op maat bestellen.

Op de foto zie je het motief Lovebirds.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *