keuken kopen

Nieuwe keuken kopen? Lees eerst deze 5 tips!!

Een nieuwe keuken kopen is een spannende gebeurtenis. ​Eindelijk een droomkeuken uitzoeken die aan al je verwachtingen voldoet. Maar waar moet je op letten als je een keuken koopt? Wij geven je vijf tips!

Tip 1: ​Denk een aantal jaren vooruit

Wat is nu je gezinssituatie? Maar denk ook goed na hoe deze er over 5 jaar uit kan zien? Komt er wellicht gezinsuitbreiding of is er een wens voor een huisdier. Dit zijn gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op de keuze van materialen, indeling, apparatuur of omvang van je keuken.
Een andere voorbeeld kan zijn: is roze je lievelingskleur? Dan kan het verleidelijk zijn om een roze keuken aan te schaffen. Maar of dat slim is? Stel, je wil je huis over vijf jaar verkopen, dan verlaagt de roze keuken de vraagprijs aanzienlijk. Daarnaast is de kans groot dat je na twee jaar uitgekeken bent op een keuken in een bepaalde modekleur, omdat de trend voorbij is. Het is misschien slimmer om een neutrale keuken te nemen en deze te pimpen met roze accessoires. Is de roze wolk weg? Dan kun je de accessoires gemakkelijk in de kliko gooien.
tieleman keuken

Tip 2: ​bekijk de laatste trends 

De afgelopen tien jaar is er heel veel veranderd in de wereld van keukens. Zo wordt een keuken steeds slimmer door koppelingen met je telefoon, touch​ of no touch -kranen of zelf reinigende ovens. ​LED-verlichting  ​(ook ​in de achterwand​)​, matglas, ​zwevende of ingebouwde kasten, ​pitt cooking, kookplaat en afzuigkap in 1 (bijv.: Bor​a)​, organische vormen, ​luxe ​wijnklimaatkast: het zijn voorbeelden van trends van de laatste jaren. ​Bekijk  de laatste keukentrends om te bepalen ​wat jou gebruikersgemak kan bieden.
witte keuken

Tip 3: laat je niet ​verleiden door korting

Er zijn in Nederland heel veel keukenzaken. Sommige zaken beloven je ​bijvoorbeeld​ ​hoge korting ​en en veel gratis apparatuur of montage​. ​Het kan ook zijn dat je keuken binnen 2 uur 10.000 euro goedkoper is. ​Laat je niet verleiden, dit is ​in bijna alle gevallen ​
een sigaar uit eigen doos. De keukens worden namelijk ​opgehoogd en door de korting wordt dit uiteindelijk weer rechtgetrokken. Jij denkt een goede deal te slaan, maar in feite ben je ​voor het lapje gehouden. Kies dus voor een keukenzaak waar je je prettig bij voelt en die eerlijke prijzen hanteert. ​Het gaat uiteindelijk om jarenlang keukenplezier, korting kan ten koste gaan van kwaliteit en service. ​
Wordt er direct met korting gestrooid? Neem de offerte dan naar huis om er eens rustig over na te denken. ​En lees altijd reviews.
 Serious-kitchen-design-lamp-afzuigkap-in-1-by-tieleman-keukens_5

Tip 4: welk keukentype ben jij?

Sta je het liefst de hele middag in de keuken om een stoofpot te maken? Of ben je van de snelle hap uit de magnetron? Ben je iemand die graag ’s ochtends ontbijt in de keuken? Wordt een luxe espressomachine dé eyecatcher van je keuken of drink je liever thee? Bepaal welk keukentype je bent. Zo kun je gemakkelijk bepaalde apparaten elimineren. Heel leuk zo’n groot fornuis, maar als je toch nooit meer dan twee pitten gebruikt, is het zonde van de ruimte. Sta jij vaker in de keuken dan je partner? Zorg dan dat de hoogte van je werkblad wordt aangepast aan jouw lengte.
 landelijke keuken

Tip 5: schrijf je wensen op papier

Wil je zo’n handige apothekerskast? En vind je dat ene bordenrek op Pinterest helemaal het einde? Wel of geen bovenkasten? Schrijf al je wensen op papier, zodat je niets vergeet. Je kunt samen met je partner een pinboard maken op Pinterest waar je ideeën deelt, maar een gezamenlijk Google Drive-document kan natuurlijk ook. Hierdoor is de aanloop naar het uitzoeken van een keuken een stuk leuker, want je bent al helemaal bezig met de inrichting. Eenmaal in de showroom leg je jouw wensen neer bij de keukenadviseur. Uiteindelijk is het zijn job om van al jouw wensen, ideeën en eisen die ene perfecte droomkeuken te maken.Alvast inspiratie opdoen?
landelijke keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *