Dagje Amsterdam en omstreken

Mijn week begon met een judotoernooi van onze middelste zoon. Ons gezin is in de ban van de judo. Naast dat er op verschillende avonden getraind wordt (altijd makkelijk om dit dan weer te combineren met toch een gezonde maaltijd) zijn we ook naast de trainingsessies actief voor de vereniging. Klussen in de zaal of helpen met de promotie van de vereniging.

onderweg

Ik vind het ook echt super leuk om te kijken hoe die kinderen een toernooi spelen. Bij de instap toernooien waar mijn zoon eens in de zoveel tijd naar toe gaat zijn de scheidsrechter super behulpzaam. Zij leren de kinderen echt op een speelse manier hoe een wedstrijd gaat maar ook hoe om te gaan met winst en verlies.

judo

Op de terugweg even snel boodschappen gedaan en ik kon het niet laten om de lente alvast in huis te halen door hyacinten mee te nemen. Ik vind het altijd erg leuk om dagelijks te zien hoe die bollen langzaamaan uit komen. Afgelopen hoorde ik ook de vogels al weer een voorjaarsdeuntje fluiten. Nog even en de lente doet weer zijn intrek. Al zou je dat op dit moment niet zeggen want er ligt 5 cm sneeuw voor onze deur.

hyacinten

(in de lege fleswijn zit een lampje, ik zal daar binnenkort een blog overschrijven)

We waren afgelopen weekend op de verjaardag van mijn tante en daar kwam ik onderstaand tekentje tegen. Ik vond het zo’n leuke tekst. En zo waar. Mooiere bloemen kan je je niet wensen.

IMG_4143

Mijn tante kreeg een aantal kleurboeken cadeau waaronder het kleine boekje van denksport. Mijn kinderen en ik waren meteen weg van deze tekeningen dus toen ik op de terugweg nog een paar kleine boodschappen moest en het boekje zag liggen heb ik hem meteen meegenomen.

kleurboek

Natuurlijk moest er deze week ook nog gewerkt worden. Ik vind het heerlijk om ’s avonds gezellig de kaarsen aan te doen. Een gezellig werkplek inspireert mij. Kopje thee erbij en de blogs/inspiratie volgt vanzelf.

werkplek

Dagje Amsterdam

Donderdag was ik de hele dag op stap. Mijn eerste stop was een gesprek met mijn websitedesigners. Ik wil een aantal nieuwe mogelijkheden. Ook ben ik mij aan het oriënteren op een webshop. En natuurlijk is het fijn om samen even te kijken wat er verbeterd kan worden. Voor de komende maanden hebben dan ook weer een mooi rijtje verbeterpunten genoteerd.

Omdat zij in Alkmaar zitten en ik ’s middags in hartje Amsterdam moest zijn had ik besloten om met de trein te gaan. Wat heerlijk was dit. Vlakbij ons op de trein gestapt en een rechtstreekse verbinding naar Alkmaar. En vanuit daar door naar Amsterdam. Ik had dus ruim anderhalf uur de tijd om eens lekker te lezen. Ik zit helemaal in het boek van Michael Pilarczyk. Zijn boek heet Dansen in de hemel en is naast een mooie roman een boek waarbij je gaat nadenken over je eigen leven. Tussen de regels door worden er levensvragen gesteld die je laten nadenken over wat jij nu wil in het leven.

dansen in de hemel

In Amsterdam aangekomen was ik expres een paar haltes eerder uit de tram gestapt. Ik vind het zo heerlijk om door Amsterdam te lopen. De stad op zichzelf is schitterend. De grachten, de panden en zijn karakter. Ik vind het zo leuk om te zien wie en wat daar allemaal rondloopt. Alleen al in de tram hoor je om je heen verschillende talen. En als je dan door de stad loopt en ziet waar de toeristen voor stoppen kan ik echt trots zijn op ons land. Chinezen en Japanners die gewoon uren vliegen om een dag in Amsterdam door te brengen.

amsterdam

Ik ging ’s middags naar de kennismakingsmiddag van 365 dagen succesvol. Zij hebben als doel om in 2020 Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken. Met leuke quotes en filmpjes proberen ze ons anders te laten denken. De makkelijkste manier om hen te volgen is via facebook: https://www.facebook.com/365dagensuccesvol 

Zij hebben twee boeken geschreven. Het eerste boek heet 365 dagen succesvol. Met dit boek ben ik nu bezig. Op een erg leuke manier laten ze je zien dat je anders moet denken. Hou nu eens op met je dingen van andere aantrekken. Ga voor jezelf. Ga voor je eigen geluk. Met kleine opdrachten en leuke citaten werk je dagelijks een klein stukje meer naar je eigen doel.

Recente hebben ze ook een nieuwe boek gelanceerd, het relatieboek. Dat gaat over relaties. Niet alleen liefde relatie maar ook de relatie met je ouders, de vrienden, je collega’s enz. Deze heb ik afgelopen donderdag cadeau gekregen maar daar heb ik nog niet in gekeken. Ik heb wel laatst gezien dat ze hiervoor bij koffietijd waren. Je kan het nakijken op https://www.facebook.com/video.php?v=395280143930362&set=vb.145210535603992&type=2&theater

De kennismakingssessie was erg inspirerend. Erg leuk om de mannen in het echt te zien en ook te horen.

365 dagen succesvol

Na de sessie had ik een afspraak met mijn broertje. Nu ik toch in Amsterdam was, waar hij werkt, konden we mooi even en hapje gaan eten. Ik wilde heel graag naar de foodhallen. Ik had hier wat over gelezen en was erg nieuwsgierig.

foodhallen

foodhallen

Wat een fantastische locatie. Een industriële hal vol met de lekkerste foodstands. In het midden zijn allemaal zit mogelijkheden. Er was een grote diversiteit aan mensen. Gezinnen, stellen maar vooral veel groepen vrienden/collega’s. Want de foodhallen is ideaal om gezellig met zijn allen een hapje te eten en te drinken. Iedereen kan halen waar hij/zij zin in heeft met als centraal verzamelpunt je tafel.

Wij gingen voor de quinoa sushi van Fiska. Sushi op basis van quinoa i.p.v. rijst. Ik was erg benieuwd hoe de sushi met geitenkaas en biet zou smaken. Alle drie waren ze erg lekker maar de sweet chicken was onze favoriet. De manier waarop het serveert werd vond ik erg leuk. Vooral de spreuk op het plankje.

sushi

Naast de sushi hebben we genoten van de lekkerste kaastosti die ik ooit gegeten heb, een broodje entrecote met botersaus en botermalse yakitori. De foodhallen ga ik zeker nog een keer bezoeken.

V&D

Op zoek naar een pastelkleurige blouse of top kwam ik bij V&D deze leuke setting tegen. Ik blijf de kleurentrends voor 2015 echt super vinden. Koper gecombineerd met mijn favoriete kleur blauw.

IMG_4166 IMG_4167

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *