deur tot plafond

Nieuwe deur-standaard voor iedere nieuwe woning

Berkvens maakt plafondhoge designdeuren voor het eerst betaalbaar

Plafondhoge binnendeuren zijn stijliconen voor de duurdere nieuwbouwwoningen, design-hotels en de op ‘loft’ geïnspireerde renovatieprojecten. Dit type deur is maatwerk en duur. Dit verandert met de introductie van Berkvens Verdi. Voor het eerst worden plafondhoge deuren en kozijnen voor iedere nieuwbouwwoning betaalbaar. Berkvens Deursystemen is Nederlands grootste producent van binnendeuren en kozijnen.

Lastig bij plafondhoge deuren waren de hoogteverschillen en bouwtoleranties. Een door Berkvens Deursystemen ontworpen meebewegende bovendorpel (‘flexunit’) zorgt dat het kozijn zeer dicht tegen het plafond aansluit en grotere bouwtoleranties op kan vangen.
Factor twee: vooral de seriematige productie van de plafondhoge kozijnen vroegen grote aanpassingen en investeringen in bestaande productielijnen.

“Doorbraak in deurenland”
Henk Dibbets, Commercieel Directeur Berkvens: “Verdi wordt letterlijk een doorbraak. We willen het kozijn met bovenlicht overbodig maken. Voor een geringe meerprijs per woning is het een meerwaarde voor de consument en daarmee ook voor de aannemer en ontwikkelaar. Een binnendeur is geen sluitpost op de begroting. Een binnendeur, zeker tot aan het plafond, beslaat een substantieel deel van het wandoppervlak.”

Introductie in september
Het Verdi-concept – ‘Plafondhoge deuren en kozijnen voor iedere nieuwe woning’ – komt per september 2016 op de markt. De prijs ligt gemiddeld maar 10 procent hoger dan een standaard-binnendeur met bovenlicht. De binnendeurcollecties Berkolux, Berkoline en Berklon komen allemaal beschikbaar in de plafondhoge Verdi-uitvoering.

“Designdeuren eindelijk voor een breed publiek”
Marieke Heesakkers, Marketing Manager Berkvens: “Een stijlvol afgelakte plafondhoge deur, een kozijn met breder vormgegeven stijlen die aansluiten op de marktbehoefte, hang- en sluitwerk en montage. Designdeuren voor een breed publiek. Eindgebruikers associëren plafondhoge binnendeuren met moderne luxe en met een strakker, ruimtelijk aanzicht. Maatvoering maakt het verschil. Een plafondhoge binnendeur zorgt voor harmonie en geborgenheid. De aloude deur met bovenlicht verstoorde het gevoel van intimiteit en veiligheid.”

Kingsize procesgemak
Standaardisatie en reductie van faalkosten bepalen mede het rendement van een bouwopdracht. Berkvens Verdi is een alles-in-één-concept. Kingsize deuren, kozijnen en hang- en sluitwerk vormen één pakket. Gemaakt in volledig geautomatiseerde omgeving. Te bestellen bij één leverancier, inclusief levering en montage op locatie. Berkvens belooft een snellere plaatsing met minder handelingen.

Henk Dibbets, Commercieel Directeur Berkvens: “Om die investering terug te verdienen, heb je volumes nodig. Je hebt slimme R&D nodig om meer deur voor een geringe meerprijs te kunnen maken. En een financieel sterk bedrijf dat bereid is de investeringen te doen.”

Specificaties Berkvens Verdi plafondhoge binnendeuren
Plafondhoogte: van 2.610 tot 2.710 mm
Deurhoogte: van 2.500 tot 2.590 mm
Deurbreedte: van 680 tot 1.030 mm
Inwendige structuur: Stabitec
Plafondaansluiting: flexunit
Optische eindafwerking: kristalwit
Kozijn: staal opdek
Wanddikte: 70 / 100 mm
Architraafvorm: 120 graden
Slot: Berkvens BS 210
Garnituur: BS Verdi garnituur in langschild

Over Berkvens B.V.
Berkvens Deursystemen, anno 1933, is Nederlands grootste specialist in binnendeuren, kozijnen, hang- en-sluitwerk en schuifdeursystemen. Het in Someren gevestigde bedrijf telt circa 350 medewerkers. De drie Berkvens-fabrieken zijn goed voor circa 600.000 deuren en kozijnen op jaarbasis. De onderneming is ook actief in Duitsland, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Berkvens positioneert zich als de sterkst vernieuwende totaalaanbieder van mooie, functionele en duurzame toegangsoplossingen in woning- en utiliteitsbouw. Montage en serviceconcepten ondersteunen het productassortiment.

www.berkvens.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *