Nieuw interieur? Vergeet dan niet om deze verzekeringen af te sluiten

Heb je (veel) geld aan je nieuwe interieur uitgegeven? Dan wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. Dit doe je enerzijds door zuinig met je interieur om te gaan en anderzijds doe je dit door goede verzekeringen af te sluiten. Met dank aan goede woonverzekeringen is je interieur gewoonweg goed verzekerd.

Een terechte vraag hierbij is wel wat een goede woonverzekering is. Allereerst is het goed om te weten dat er geen ‘beste woonverzekering’ bestaat. Het soort woonverzekering waar jij voor kiest, is voor jou uiteindelijk de beste keuze. Dat is immers de verzekering die het beste op je wensen – en je nieuwe interieur – aansluit.

Het kan absoluut geen kwaad om je in de verschillende verzekeringen te verdiepen. Hieronder vind je daarvoor alvast de benodigde informatie.

Inboedelverzekering

Als men het over een nieuw interieur heeft, denk je wellicht direct aan een inboedelverzekering. Een logische gedachtegang; met deze verzekering zijn alle spullen in je woning verzekerd.

Het gaat hierbij om alle spullen die níet nagelvast aan je woning vastzitten. Je keuken, de vloer en de CV verwarming vallen dus niet onder deze verzekering. Je nieuwe interieur valt gelukkig wel onder deze verzekering.

Het advies is om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende soorten inboedelverzekeringen. Let hierbij goed op de voorwaarden, op de polis én op de verzekeringsmaatschappij. Ga ook goed na wat de beoordelingen van andere consumenten over de verzekering + verzekeringsmaatschappij zijn.

Glasverzekering

Aanvullend kun je ook nog voor een glasverzekering kiezen. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld in nieuwe raamdecoratie, in nieuwe kozijnen en/of nieuwe ramen hebt geïnvesteerd. Als je een inboedelverzekering afsluit, kun je deze verzekering vaak aanvullen met een glasverzekering.

Opstalverzekering

Heb je voor een compleet nieuwe keuken of nieuwe vloer gekozen? Dergelijke zaken vallen in de meeste gevallen onder de opstalverzekering. Onder deze verzekering vallen namelijk alle zaken die nagelvast aan je woning vastzitten; een keuken neem je niet zomaar mee naar een ander huis.

Het is daarom aan te raden om ook voor een opstalverzekering te kiezen. Ook hierbij geldt weer dat je voldoende keuze hebt. En dat je dus een goede vergelijking voor jezelf zou moeten maken. Let hierbij goed op de prijs per maand, maar ook op de exacte voorwaarden.

Heb je een hypotheek of ga je een nieuwe hypotheek afsluiten? Ga goed na welke verzekeringen door de kredietverstrekker verplicht gesteld wordt. Over het algemeen stelt elke kredietverstrekker een opstalverzekering verplicht. In veel gevallen wordt een inboedelverzekering niet verplicht gesteld, maar het is toch aan te raden om óók voor die woonverzekering te kiezen.

Foto van Ralph (Ravi) Kayden on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *