philips hue

Nice to meet Hue

Een interieur moet in de eerste plaats mooi zijn. Maar de praktische kant mogen we ook niet vergeten, toch? Op dat vlak biedt Philips Hue het beste van twee werelden. Dit verlichtingssysteem zorgt voor sfeervol licht voor elke situatie en een gebruiksvriendelijke bediening – die zelfs helemaal automatisch kan!

philips hue

Draadloze verlichting

Gebruiksgemak vormt de basis van Philips Hue. Deze lampen hebben namelijk een ingebouwde netwerkchip waarmee een thuisnetwerk wordt gemaakt. Hierdoor kan je makkelijk één of meerdere lampen via je smartphone bedienen.

philips-hue-bewegingssensor-tegen-wand

Dat laat allerlei slimme functies toe:

  • Vanop afstand controleren of alle lichten uit zijn
  • Een aanwezigheidssimulatie wanneer je op vakantie bent
  • Eenvoudig dimmen
  • Verschillende lichtsferen instellen

Nadeel: om de lichten te bedienen heb je nog steeds een smartphone of tablet nodig. Daar heeft Philips een oplossing voor gevonden. Met de Hue Motion Sensor gaat de verlichting automatisch aan wanneer er beweging wordt waargenomen. Enkel wanneer het nodig is dus. Dat helpt je energie te besparen. Het is ook erg handig wanneer je jouw handen vol hebt met boodschappen.

philips hue

Snel tussen lichtsferen wisselen

De meeste kamers zijn multifunctioneel. Neem bijvoorbeeld de woonkamer. We kunnen hier vrienden ontvangen, een goed boek lezen, een film bekijken of snel een middagdutje doen. Al deze situaties vragen een andere verlichting.

Dankzij Philips Hue kan je makkelijk tussen diverse lichtsferen wisselen. Tijdens het lezen produceren de lampen bijvoorbeeld een koel wit licht om je concentratie te verhogen. Wanneer vrienden over de vloer komen, verander je dit naar warm wit licht. Dat zorgt voor extra gezelligheid. En om helemaal op te gaan in de film, kan je alle verlichting dimmen.

philips-hue-amaze-lichtkleuren

Sommige Philips Hue lampen laten zelfs gekleurd licht toe. Kies zelf een tint of laat de lichtkleur synchroniseren met de muziek of je televisie.

gekleurd-licht

Lekker veelzijdig

Wat ik zo leuk vind aan de Philips Hue lampen? Dat je makkelijk de bestaande verlichting kan vervangen door een Hue-systeem. Oude lamp eruit schroeven, vervangen door een Philips Hue model en klaar. Zo simpel is het!

Tegenwoordig zijn er ook armaturen om uit te kiezen. Hanglampen, plafondspots, wandlampen, tafellampen… alles kan. En ja: het design van deze armaturen mag best gezien worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *