thermostaat

Netatmo sluit Europese partnerships voor slimme thermostaat

Thermostaat biedt diverse nieuwe functies

Netatmo, een innovatief bedrijf dat consumentenelektronica ontwikkelt voor een betere en verbonden lifestyle, breidt de distributie van zijn thermostaat voor smartphones uit. Het totaal aantal Europese verkooppunten staat daarmee op 1.350 in de landen Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

De Netatmo-thermostaat is verkrijgbaar via diverse distributiekanalen, variërend van grote retailers voor klanten die de thermostaat zelf willen installeren zoals Coolblue.nl tot professionele distributeurs voor installateurs die hem bij hun klanten installeren.

De Netatmo-thermostaat is ontworpen door Philippe Starck en specifiek gemaakt voor de Europese markt. Hij stelt gebruikers in staat hun verwarming te bedienen vanaf hun smartphone, tablet of pc. De thermostaat bepaalt het programma op basis van de gewoonten van de gebruiker. Zo voorspelt hij wanneer de verwarming aan moet, afhankelijk van de isolatie van het huis en de buitentemperatuur. Gebruikers profiteren zo van optimaal comfort en de juiste temperatuur op het juiste moment.

Partnerships

Netatmo kondigt vandaag belangrijke partnerships aan met nutsbedrijven voor de distributie en installatie van zijn thermostaat in Europa: Luminus in België, CHAM en de EDF Group in Frankrijk. De samenwerking betekent dat de Netatmo-thermostaat beschikbaar is voor alle klanten van de energiebedrijven. Zij kunnen de thermostaat gebruiken om de kosten van energierekeningen te verlagen en het comfort in huis te vergroten.

“Dankzij de samenwerking met alle stakeholders in de verwarmingssector – grote retailers, installatie- en onderhoudsprofessionals, producenten en toonaangevende energieleveranciers – laat Netatmo zien dat het een essentiële partner is om alle uitdagingen op het gebied van energie aan te gaan. Te meer omdat dit een belangrijke zorg is die leeft in de maatschappij”, zegt Fred Potter, CEO en oprichting van Netatmo. “Consumenten willen slimme en praktische oplossingen. Onze thermostaat combineert design, eenvoud, milieubewustheid en technologie. De thermostaat beantwoordt perfect aan deze vraag.”

Nieuwe functionaliteiten, voor meer besparingen en comfort

  • Energiebesparingsrapport

Netatmo rust de thermostaat voor smartphones uit met nieuwe tools om het energiegebruik te analyseren en monitoren. Vanaf deze herfst ontvangen gebruikers van de Netatmo-thermostaat elke maand een energiebesparingsrapport, dat gedetailleerd en persoonlijk adviseert over hoe een huishouden de verwarming de maand erna moet gebruiken voor een optimale besparing.

  • De Auto-Adapt®-functie

De Auto-Adapt®-functie analyseert dagelijks de isolatie van het huis en de buitentemperatuur. Hierdoor is automatisch te bepalen hoe lang er nodig is om de geplande temperatuur te bereiken. Dit betekent een optimaal comfort op het juiste moment en het voorkomt dat er teveel energie wordt gebruikt.

Brede compatibiliteit

De Netatmo-thermostaat werkt al met gas-, stook- en houtinstallaties, maar is nu ook compatibel met warmtepompen. De online Netatmo-tool stelt gebruikers in staat om de compatibiliteit van hun verwarmingsinstallatie te verifiëren. Er zijn al meer dan honderd merken en meer dan duizend boilers en warmtepompen compatibel met de Netatmo-thermostaat.

De thermostaat-app is beschikbaar in de App Store, Google Play Store, Windows Phone Store en voor Mac en pc.

Prijs en beschikbaarheid

De thermostaat is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 179 euro incl. btw.

thermostaat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *