trapleuning licht

Nederlandse ILLUNOX® trapleuning met verlichting in prijzen

ILLUNOX® trapleuning met verlichting wint Red Dot Award Product Design 2015
Functioneel RVS design verlicht gebouwen slim, veilig en duurzaam

Het Gelderse bedrijf Lagusski maakt vandaag bekend dat zij met haar productconcept ILLUNOX® de internationale Red Dot Award Product Design 2015 toegekend heeft gekregen. Het concept weet twee functies, namelijk houvast en verlichting, op een innovatieve manier te combineren: de RVS trapleuningen en balustrades met LED verlichting brengen veiligheid, duurzaamheid en design op een vernieuwende manier samen. Jaarlijks zijn er zo’n 17.000 bedrijven vanuit 70 landen die zich aanmelden voor de design award. Innovatiekracht en hoge design kwaliteit zijn de belangrijkste criteria voor de Red Dot jury.

ILLUNOX® heeft internationale opdrachtgevers van België tot Dubai en van Australië tot Duitsland. In Nederland zijn de ILLUNOX® trapleuningen onder meer toegepast rond het Gemeentehuis van Doetinchem, in het World Fashion Centre in Amsterdam en bij het NS station Tilburg Centraal. Het ILLUNOX® concept is een praktische oplossing voor projectontwikkelaars en architecten die binnen- en buitenruimtes op een veilige, duurzame en originele manier willen verlichten. Zo maakt ILLUNOX® trappen, voetpaden, op- of afritten veiliger en zorgt ervoor dat zij een bijzondere uitstraling krijgen.

Rode stip
De Red Dot Award is midden jaren ´50 vorige eeuw opgericht om innovatief design te stimuleren. Er zijn drie categorieën: product design, communicatie design en design concept. Aan de Red Dot Product Design award doen uiteenlopende merken vanuit de hele wereld mee op het gebied van mode, elektronica en interieurs. De officiële uitreiking zal op 29 juni aanstaande plaatsvinden in het Duitse Essen.  Klik hier voor meer informatie over de Red Dot Award verkiezing.

ILLUNOX®
ILLUNOX® werd in 2014 geïntroduceerd door Lagusski, specialist op het gebied van ontwikkeling en realisatie van innovatieve design oplossingen. Met dit concept geven zij invulling aan de wens van architecten om doorlopende lichtlijnen in en rondom gebouwen te creëren. Als LED integrator maakt Lagusski zich sterk voor energiezuinige toepassingen in de zakelijke- en consumentenmarkt, zowel landelijk als internationaal. Het eerste verlichtingsconcept dat zij in 2007 lanceerden was Lumigrip, dat voornamelijk toegepast wordt in de particuliere woningbouw. Het is de missie van Lagusski om de wereld te blijven verrassen met stijlvolle oplossingen voor functionele en duurzame verlichting. Het bedrijf is in 2007 in het Gelderse Wijchen opgericht door Jan Willem Wessels en Saskia de Jong en heeft een team van 12 medewerkers. Lagusski is aangesloten bij de Metaalunie en is partner van MVO Nederland. Voor meer informatie kijk op www.ILLUNOX.com.

SAMSUNG CAMERA PICTURES 161310-WFC Amsterdam (3)-29b071-large-1427724082

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *