ruben van megen

Nederlands ontwerptalent Ruben van Megen presenteert stoutmoedig design

Designer Ruben van Megen is het liefst buiten, in weer en wind. En dat zie je terug in zijn ontwerpen. In zijn atelier in Limburg toverde hij de beste stukken hout om tot een verrassende eerste collectie meubels, verlichting en woonaccessoires. Zoals de fantastische eettafel uit de Bondgenoten-serie: een heerlijk robuuste tafel, geïnspireerd op de oerdegelijke boerderijtafel. Een echte eyecatcher, en ideaal te combineren met de stoel en tafel uit dezelfde serie! De ontwerpen van Ruben zijn exclusief verkrijgbaar in de webshop.

Verlichte vogelhuisjes
Het mag best ‘een tandje ruiger’, vindt Ruben. In elk van zijn ontwerpen zie je dan ook het karakter van het hout terug, eventueel in combinatie met metaal. Verbindingen mogen gezien worden en soms hebben materialen zelfs een dubbele functie. Zoals bij de super lieve NENA wandverlichting, bestaande uit drie vogelhuisjes met zachte led-lampjes en een schakelaar aan de stam van de boom. De elektriciteitskabel is ook direct de schakelaar waardoor het onderdeel uitmaakt van het totale ontwerp. De kabel vormt het silhouet van een boom. Origineel! Net even anders, een echte aanwinst voor iedere (kinder)kamer! De NENA vogelhuis lampjes zijn ook los verkrijgbaar, in de kleuren roze, groen en donkerblauw. Tip: hang meerdere lampjes bij elkaar voor een speels effect.
Veelzijdige collectie
De eerste collectie van ontwerptalent Ruben van Megen is opvallend veelzijdig: van robuuste eettafel tot houten reeënkop, en van vergadertafel tot originele verlichting. De eigenzinnige ontwerpen verraden dat Ruben overal inspiratie opdoet. Zo is het junior design bed Toetti op wielen geïnspireerd op niets minder dan pallets. En zelfs aan de viervoeter is gedacht. Leuker dan een mandje en mooier dan een bench: voor stoere honden en poezen is het GRRR-huisje (compleet met luikjes én schoorsteen) een absolute must!

Over Ruben van Megen
In 2012 studeerde Ruben af aan de Design Academy in Eindhoven. Daarna ontwikkelde hij enkele jaren interieurs op maat. Aangemoedigd door de enthousiaste reacties op Rubens ontwerpen in zijn eigen woning, ontwierp hij in 2015 zijn eerste collectie voor het grote publiek. En met succes, want zijn ontwerpen waren al te bewonderen op de Dutch Design Week en Salone di Mobili in Milaan. Ook heeft Ruben een prijs ontvangen voor ‘De meest veelbelovende ontwerper’ welke door Piet Boon op de Woonbeurs is toegekend. Ruben blijft regelmatig verrassende ontwerpen toevoegen, rechtstreeks uit zijn atelier, dus houd de website www.rubenvanmegen.nl in de gaten! Naast zijn eigen bedrijf is Ruben ook een huis aan het bouwen, een boerderij uit 1880, waar hij straks samen met zijn gezin in gaat wonen en waar ook de showroom zal komen.

Ruben van megen Ruben van megen Ruben van megen Ruben van megen Ruben van megen Ruben van megen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *