Natuurlijke sfeerverlichting

In onze zoektocht naar sfeer en rust in huis raken we steeds meer geïnspireerd door natuurlijke materialen en warme, natuurlijke kleuren. Deze trend is nu ook prachtig door te voeren in je verlichting door gebruik te maken van de mooie collectie Secto Design lampen.

De woontrends van dit jaar brengen ons weer helemaal terug naar de natuur. Diepblauw, grijs en de nieuwe verrassende trendkleur bruin. Verfmaker Flexa roept elk jaar een kleur van het jaar uit en voor dit jaar is ook dat een bruintint met de naam Brave Ground. Een warme, natuurlijke aardse kleur, die zich eenvoudig laat combineren met diverse andere kleuren en natuurlijke materialen. Met dank aan deze natuurlijke kleuren en materialen, ontstaat er een interieurtrend die een rustige, warme omgeving creëert, waar iedereen zich in thuis voelt. In deze sfeer is verlichting natuurlijk ook van het grootste belang en daar kan de collectie Secto Design lampen een uitkomst bieden.

Secto Design verlichting

De lampen van de ontwerper Seppo Koho zijn uniek in zijn soort, omdat ze geheel uit hout vervaardigd zijn. De lampen worden handgemaakt in Finland met lokaal berkenhout. De lampen zijn zo ontworpen dat de lichtbron niet zichtbaar is. Zo kijk je nooit in een lampje en kan je genieten van het lijnenspel van indirect licht. De collectie bestaat uit wand, tafel en hanglampen, zoals de Secto Design Octo 4240.

Deze prachtige hanglamp laat heel duidelijk de ontwerpvisie van Seppo Koho zien. De hanglamp heeft een diameter van 54 cm en is 68 cm hoog. Aan de eettafel geeft deze lamp een prachtig licht en schaduw spel, waardoor je na een gezellig diner nog langer aan je  eettafel wil blijven zitten. Deze lamp is zo veelzijdig, dat hij niet alleen aan de eettafel tot zijn recht komt. Met een speciale beugel kan je deze lamp ook in de woonkamer laten shinen. Maar ook in kleinere ruimtes doet de lamp het fantastisch, vanwege het luchtige ontwerp. De Octo 4240 is in vier natuurlijke kleuren verkrijgbaar, natuurlijke berk, walnoot fineer, zwart laminaat of wit laminaat.

Helemaal van deze tijd

De verlichting van Secto Design past helemaal in de interieurtrends van deze tijd. Het gebruik van natuurlijk materiaal, het Scandinavische ontwerp en het subtiele licht zijn een verrijking in jouw interieur. De huidige trend, met de intense blauwe, grijze en bruine kleuren en meubels of accessoires in hout, satijn of metallic stelt ons in staat om een mooie mix te maken van invloeden van over de hele wereld.

Japandi

Eén van die nieuwe trends is de combinatie van Scandinavisch en Japans design. De opmars is zo sterk, dat er al een eigen interieurstijl naar vernoemd is: Japandi. Bij Japandi gaat het om de combinatie van een strak design aangevuld met organische vormen, die je een zen gevoel moeten geven. De Japandi stijl staat voor luxe, eenvoud, duurzaamheid en ambacht. Iets waar de verlichting van Secto Design moeiteloos in past. Japandi is op meerdere manieren in te vullen. Kies je voor een behang met Japanse print en een grote bank in een neutrale kleur? Of ga je voor de bruine Brave Ground kleur met een blauwe Loveseat en ronde messing bijzettafel, alles is mogelijk zolang het ontwerp maar strak, warm, opgeruimd en organisch natuurlijk is. Een kunst die de ontwerper van de Secto Design lampen maar al te goed verstaat.

Bron foto’s: Sectodesign.fi

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *