Je eigen keukentje in een studentenkamer

Deze week beginnen de scholen weer. Zelfs het hoger onderwijs mag weer terug naar de collegebanken. Gaat een van jouw kinderen dit jaar voor het eerst studeren en is hij/zij een van de gelukkige die een kamer heeft gevonden, dan hebben we nog een paar leuke tips voor je. 

Een van de ruimtes die in een studentenhuis het meest vervuild is, is de keuken. Althans, dat doet het algemeen beeld ons geloven. Ik ben zelf nog nooit in een echt studentenhuis geweest dus ik ga ook alleen maar uit van aannames. Toch wil ik wel geloven dat in een groot huis de keuken er niet altijd proper uitziet. Hier in huis zie ik het al met 4 pubers. Iedereen laat de keuken een beetje vervuild achter. Daarom is het verstandig om als student ook op je eigen kamer een keukentje te maken. En ondanks we weten dat de gemiddelde studentenkamer maar weinig meters bevat, zijn er toch genoeg mogelijkheden. 

Bij een meubelwinkel in Rotterdam vonden we een handig keukenrek: 

Een rek die je de mogelijkheid geeft tot het inrichten van een mini keuken. Wat heeft een student het meeste nodig? Juist een goede oven/magnetron voor het opwarmen van de pizza (over aannames gesproken 🙂 ). Dit rek heeft ruimte voor een magnetron en eventueel een koffiezetapparaat of waterkoker. Mijn kinderen zouden er voor kiezen om een tosti ijzer neer te zetten. Naast de mogelijkheid voor het plaatsen van keukenapparatuur biedt het keukenrek ook veel opbergmogelijkheden. Je kind kan zo zijn/haar spullen op de eigen kamer bewaren. 

Heeft je student nog meer ruimte, dan kan hij/zij deze lijn verder uitbreiden want bij Nancy HomeStore zijn nog meer elementen van dit merk te koop. Van keukenkasten tot nachtkastjes. De hele studentenkamer kan dan in 1 stijl worden ingericht. Dit zorgt voor rust. 

Eettafel studentenhuis

Naast een eigen keukentje is het ook wel fijn om een plekje te hebben waar je kind rustig kan eten. Gezien de kleine ruimte is het verstandig om de eettafel zo klein mogelijk te houden. In een studentenkamer is geen ruimte voor een grote tafel waar je gezellig met een grote groep aan kan eten. Er moet rekening worden gehouden met de ruimte. Je kan er voor kiezen om een opklaptafel te nemen. Als je deze combineert met een paar klapstoelen kan je wel uitbreiden, mochten er gasten komen. Studenten kennende zal je niet snel op je eigen kamer uitgebreid gaan dineren. Het is beter om alleen rekening te houden met je eigen wensen. 

Onderstaande tafel past erg goed bij de wensen van een student: 

Deze tafel biedt namelijk heel veel mogelijkheden. Het is een tafel, bureau en sidetable tegelijk. Als de tafel tegen de muur aan staat kan hij gebruikt worden als bureau, sidetable of tafel. Mochten er gasten komen, dan kan de tafel een kwartslag gedraaid worden waardoor er meer (werk)ruimte ontstaat. De stoelen kun je onder de tafel schuiven zodat je hier geen last van hebt. Dit bespaart ook weer ruimte en daar is elke student zuinig op. 

Photo by Brandon Griggs on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *