woonwens

Mijn woonwens: een woonkeuken

Afgelopen weekend bezocht ik de Eigen Huis (ver)bouw beurs. Ik heb niet de intentie om een eigen huis te bouwen. Die droom heb ik wel gehad maar ons leven heeft zich de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat we ons thuis voelen in ons huis. We hebben alles en iedereen in de buurt dus wat willen we nog meer.

Mijn woonwens

Ik wil dus niet mijn eigen huis bouwen maar ik droom er wel van om mijn eigen huis te verbouwen. Voordat wij de intrek in onze huidige woning namen werd ons huis bewoont door een al iets ouder echtpaar. Zij hadden hier echt tientallen jaren gewoond maar doordat de gezondheid van meneer achteruit ging hadden ze besloten te gaan verhuizen naar een appartement. Ze konden de tuin en woning niet meer onderhouden en voelde zich gedwongen om daarom te verhuizen. En zeker meneer voelde zich gedwongen want de notaris moest bijna letterlijk de sleutels uit zijn handen trekken. Want voor hun gevoel lieten ze een paradijs aan ons achter. Dit was echter wel hun paradijs en een paradijs naar hun maatstaven.

Op het moment dat we de sleutel kregen was ik 30 weken zwanger dus het enige wat ik wilde was een slaapkamer waar we konden liggen en warm water. Eigenlijk hadden we het toen al anders aan moeten pakken maar door de tijdsdruk lukte dit niet. De keuken en badkamer moest echter wel voordat we er konden wonen onder handen genomen worden. Maar omdat de vorige eigenaar veel zelf geklust had bleek dat nog best een opgave.

Uiteindelijk is alles goed gekomen maar nog steeds denk ik weleens hadden we toen maar meteen beneden uitgebouwd. Want we hebben nu een kleine keuken. Een keuken die ook nog eens verdeeld is. Met passen en meten is het gelukt om een werkdeel en een fornuis deel te maken maar wat zou ik graag een grote keuken willen.

Droomkeuken

Het liefst zou ik een grote vierkante ruimte willen met openslaande deuren naar de tuin. In deze ruimte zou ik dan mijn woonkeuken maken. Een keuken waarin niet alleen gekookt wordt maar waar ook geleeft wordt. Zo zou ik het zelfs wel leuk vinden als er een tv hangt. Kan je gezellig naar kookprogramma’s kijken als je aan het koken bent. Of terwijl ik dan kook kijken de kinderen naar hun favoriete programma. Natuurlijk mag een enorme groot tafel niet ontbreken. Een tafel omringt door stoelen en/of bankjes zodat er heel veel mensen aan kunnen zitten.

En natuurlijk als stralend middelpunt van dit alles een mooie keuken. Een keuken vol met handige apparatuur en meer dan genoeg ruimte voor alle kookspullen want dat is op dit moment toch echt ons probleem.

Helaas heb ik afgelopen weekend ontdekt dat ik dan nog wel even moet sparen. Want alleen de uitbouw zou al zeker € 30.000,- kosten en dan komt er nog een keuken bij. Daarbij zouden we dan ook gelijk de gehele vloer in ons huis vervangen dus al met al een behoorlijk kostenpost. En toch ben ik er van overtuigd dat ik binnen nu en 5 jaar die droomkeuken heb. Dus tot die tijd blijf ik druk met plaatjes en inspiratie verzamelen:

droomkeuken tuin

Bron: Louwerse de Jong

droomkeuken modern

Bron: Keijser en Co

droomkeuken
bankje keuken

Bron: Sulia

keuken aan de tijnzijde

Bron: Kitchenarchitecture

keukentafel
witte keuken

Bron: Foreverlovecom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *