Mijn bezoek aan de Floralien 2014

Floralien 2014

Vandaag bezocht ik de Floralien in de Brabanthallen in Den Bosch. Samen met mijn gezin stapte we enigszins nat van de regen de Brabanthallen binnen en zodra we door de draaideur kwamen kwam de geur ons al tegemoet. Vanuit de hal kwam een fantastische bloemengeur die je min of meer naar binnen trok.

Wij werden nog enigszins tegengehouden door het 1e restaurant waar een bord stond dat men Bosche Bollen verkocht en dit sprak de kinderen natuurlijk enorm aan. Oke, dus eerst een kop koffie inclusief Bossche bol maar daarna werd het dan echt tijd om ons te bevinden in een wereld vol kleuren en geuren.

Er zijn meerdere hallen maar alles is zo ingericht dat je langs alles loopt. In elke hal weer wordt je verrast. Overal zijn prachtige voorbeeld tuinen. Van strakke moderne tuin tot kleurrijke bloemen weeldes.

tegel gras

bloementuin

Ook waren er veel voorbeelden van moestuinen te zien. Zo vond ik de moestuin bij de Magriet tuin erg leuk omdat men daar een moestuin met niveau’s had. In oude bloembolkisten had men een moestuin inclusief appelboom aangelegd. Het voordeel hiervan is dat je kan tuinieren op een hoog niveau. Je hoeft niet te bukken.

IMG_2709

moestuin in kisten

Na alle voorbeeld hallen kom je nog in een kleine hal waar wat stands staan waar je artikelen kan kopen. Bij Xxmix ben ik geslaagd voor een prachtige bos bloemen. Ook dit zelfmaakidee/diy zag ik bij hen op de stand. Met een jampot en rietjes heb je binnen mum van tijd een eigentijdse vaas gemaakt. Erg leuk om met je kinderen samen te maken.

DIY rietjes vaas

De beurs zelf is overigens ook erg kindvriendelijk. Voor de kinderen is er een vlinderspeurtocht uitgezet wat voor hen het ook leuk maakt om over de beurs te lopen.

Floralien, heel erg bedankt voor de vrijkaarten. Mijn gezin en ik hebben het fantastisch gevonden en ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die nog op zoek is naar ideeën voor zijn tuin.

Mocht je deze week niets te doen heb je kan de beurs nog bezoeken tot 18 mei.

 

About Author

You May Also Like

2 comments

Annalies Nijlant says:

Grappig ik was er gisteren ook. Top beurs !

Ik vond het ook een prachtige beurs. Goed opzet, overzichtelijk en met een fantastisch groot assortiment aan tuininspiratie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *