microvezel

Microvezel maakt stralend schoon

Op het gebied van schoonmaken is er de laatste decennia veel veranderd. Van de ouderwetse dweil naar de moderne microvezel vloerwisser en van het gele vaatdoekje naar de microvezeldoek, schoonmaken wordt steeds eenvoudiger. Bovendien is er ook steeds meer aandacht voor het milieu, en dat is een goede zaak. We bekijken hoe microvezel een belangrijke rol in ons dagelijks leven heeft ingenomen.

De functie van microvezel tijdens het schoonmaken
Microvezels hebben een sterk vocht- en vuil absorberend vermogen. Microvezel is in de jaren ‘80 ontwikkeld, in eerste instantie bedoeld voor thermische kleding. In de jaren ‘90 maakte een Zweedse fabrikant hier schoonmaakdoekjes van. In het begin waren mensen nogal sceptisch over deze nieuwe wonderdoek, maar al snel werd duidelijk dat de microvezeldoek alle oude poetsdoeken kon vervangen.

Microvezel wordt niet alleen als poetsdoek en vaatdoek gebruikt, ook wordt het steeds vaker verwerkt als vloerwisser mop. Snel, eenvoudig en milieuvriendelijk, vuil en stof wordt moeiteloos verwijderd. Het voordeel van de microvezel vloermop en poetsdoek is het minimaal gebruik van schoonmaakmiddelen. Dit wordt bereikt door de krachtige en grondige werking van de microvezels.

Gebruik van de microvezeldoek
Wie eenmaal met microvezeldoeken heeft gewerkt, wil nooit meer anders. Het geheim van de krachtige werking zit hem in duizenden kleine weerhaakjes die vuil en vet absorberen en vasthouden. Door dit hoog absorberend vermogen is het niet mogelijk om dit vuil er met de hand uit te spoelen. Hiervoor is een wasbeurt in de wasmachine nodig, maar let op! Er mag nooit gebruik worden gemaakt van wasverzachter, dit doet de werking van de microvezels teniet.

De microvezeldoek werkt het beste wanneer deze licht vochtig wordt gemaakt. Of het nu om een poetsdoek of microvezel dweilmop gaat, de licht vochtige doek wordt eenvoudig over het schoon te maken oppervlak gehaald. Het vuil en vet wordt direct geabsorbeerd, het resultaat is direct zichtbaar. Omdat het vuil zich niet gemakkelijk met de hand laat uitspoelen, is het aan te raden om telkens een ander gedeelte van de doek te gebruiken of de dweilmop te vervangen voor een ander exemplaar.

Het beste alternatief: de microvezeldoek
Op de vraag of er een alternatief voor de microvezeldoekjes is, moeten we antwoorden dat een microvezeldoek juist het beste alternatief voor andere schoonmaakproducten is. Er is geen poetsdoek die zo veel vuil, vet, vocht en stof opneemt als de microvezeldoek.

Rond 1994 vond de microvezeldoek zijn weg binnen de professionele schoonmaak. Binnen afzienbare tijd maakten steeds meer schoonmaakbedrijven gebruik van dit product. Niet alleen praktisch voor het schoonmaken van kantoren en bedrijfspanden, microvezel wordt ook ingezet binnen de recreatie, horeca en particuliere schoonmaak.

Voor optimale hygiëne wordt er gebruik gemaakt van verschillende microvezeldoeken. Het advies luidt: voor iedere ruimte een andere doek. Bij het schoonmaken van sanitaire ruimtes kan er het beste gebruik worden gemaakt van twee verschillende kleuren: één voor bad, douche en wasbak en de ander voor het toilet. Gebruik ook een andere kleur voor overige ruimtes en oppervlakken, dat maakt het allemaal een stuk hygiënischer en efficiënter werken. Het schoonmaken van vloeroppervlakken gaat prima met één tot twee microvezel dweilmoppen. Was de microvezel doeken na gebruik uit. Ben je op zoek naar geschikte microvezel? Kijk dan een bij de producten van Vileda Professional die bij 123toilet worden verkocht.

Attributie:

Photo by adrian8_8 on Foter.com / CC BY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *