Met deze tips scoor je met een klein budget een industrieel interieur

Wanneer we kijken naar dé woontrends van de afgelopen jaren dan zien we dat het industriële interieur ieder jaar te zien is. Zo zijn stalen deuren met glas ontzettend populair en krijgen we niet genoeg van bakstenen muren en robuuste meubels in huis.

Het enige nadeel van deze industriële look in huis is dat het niet altijd goedkoop is om het te creëren. Met een aantal tips kun je gelukkig alsnog optimaal genieten van een industrieel interieur met een klein budget. In dit artikel lees je er meer over.

Maak je eigen industriële meubels 

Hoe tof zijn die steigerhouten tafels, kasten van staal en keukens die gemaakt zijn van robuust hout? Het prijskaartje is vaak iets minder aantrekkelijk, waardoor veel mensen dit soort industriële meubels helaas moeten laten gaan. Ben je echter een beetje handig en weet je hoe je met hout en andere materialen moet werken? Om zo min mogelijk geld kwijt te zijn, is het in dat geval aan te raden om je eigen robuuste meubels te maken! Hout is immers gewoon te koop bij de bouwmarkt, evenals staal, metaal en andere interessante materialen. Eerlijk is eerlijk: het is ook wel écht ontzettend cool wanneer je je eigen salontafel of eettafel gemaakt hebt!

Kies voor stoer deur- en raambeslag

Een onderdeel wat veel mensen vergeten, zijn de deuren en ramen. Dat is zonde, want ook daar kun je op een betaalbare manier veel aan doen in het kader van een industriële inrichting. Met een deurklink zwart op deuren in je woonkamer, gang en keuken creëer je bijvoorbeeld al een compleet nieuwe uitstraling. Wat helemaal tof is, is om deze deurklinken af te stemmen op het raambeslag dat ook in dezelfde kleur te verkrijgen is. Zolang je ervoor zorgt dat de deuren en de ramen an sich er netjes en verzorgd uitzien, maak je met dit soort raam- en deurbeslag op een betaalbare wijze de industriële vibe helemaal af. Zo zie je maar dat de details ook écht belangrijk zijn wanneer je je interieur aan wil pakken. Details maken het geheel af.

Beton-look muur maken met behulp van verf

In een industriële inrichting is het natuurlijk wel zo tof om ergens een beton-look te hebben. De muren of je vloer leent zich hier perfect voor! Wat zo handig is voor de muren is dat daar speciale verf voor verkrijgbaar is en je raadt het al: deze verf kun je in verschillende prijsklassen krijgen. Betonstuc is een stuk duurder dan betonverf, waardoor dit de ideale optie is voor mensen met een klein budget. Waar je op moet letten bij het verven met betonverf is dat je niet recht toe, recht aan verft, maar dat je als het ware iedere keer een halve maan maakt. Daarmee krijg je die echte robuuste look. En psst: dit soort verf kun je ook gebruiken voor het pimpen van bestaande meubels. 

Neem een kijkje bij de kringloop voor vintage

Wat je tot slot kunt doen, is een tripje inplannen naar meerdere kringlopen voor vintage meubels. Met een beetje geluk vind je in de kringloop de mooiste items voor lage prijzen. Let wel op dat je voor écht goede vintage vaak alsnog veel betaalt. Daarom is een kringloop ook een beter idee dan een vintage shop, aangezien kringlopen goedkoper zijn en je daar vaak nog echte parels van meubels kunt vinden. Vintage meubels staan heel goed in een industrieel interieur. Wat ook leuk is, is dat je dit soort meubels makkelijk op kunt pimpen. Verf een oude houten kast bijvoorbeeld zwart of verander houten elementen, zoals deurknoppen of deurklinken, met een vette deurklink zwart of een ander industrieel alternatief.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *