Meidenkast

Wij hebben op dit moment een grenen buffetkast staan maar ik wil graag een andere kast. Deze kast heeft glazen deuren. Achter deze deuren heb ik het servies staan. Ook is er een open gedeelte en deze nodigt erg uit om “zooi” op te leggen. En met vijf mensen in een huishouden kan je wel raden hoeveel hier neer wordt gelegd. Sleutel, huiswerk, rekeningen enz. Er ontstaat vaak een grote stapel. De kast oogt in zijn geheel dus rommelig.

Aan de voorkant van onze woonkamer heb ik het afgelopen jaar veel aandacht aanbesteed en daar ben ik nu helemaal tevreden over. Daar staat nu de bank en deze heb ik leuk gestyled met allerlie borden, spreuken en wandkastjes. Wil daar alleen nog een kleed en leuke kleine salontafeltjes. En misschien wil ik er nog een extra fauteuil bij maar dit is een beetje afhankelijk hoe ik de andere kant van de kamer inricht.

Daar staat nu naast de grenen kast een grote houten tafel van Ikea met stoffen eetkamerstoelen van Ikea. Ooit gekocht toen de kinderen nog klein waren. Een tafel waarbij op verschillende plekken te zien is hoe goed de kinderen kunnen tekenen maar daar hebben wij de aankoop rekening mee gehouden. Toen hebben we gezegd de komende jaren gebruiken we hem als familietafel en als de kinderen wat groter zijn gaan we voor een goede tafel waar niet op gekleurd mag worden. En de vervanger van deze houten tafel heb ik al in mijn hoofd. Dat wordt een mooie witte of houten tafel met een strakke uitstraling.

Dat moment is nu wel een beetje aangebroken. Het komend jaar ga ik dus de achterzijde van onze kamer opnieuw inrichten. Ik start met de kast. Die geeft het meest een “negatieve”sfeer aan dit deel van de woonkamer. Nu hadden we vroeger een meidenkast en daar was ik altijd erg blij mee. Deze had een koloniale look en we wilde toen lichtere meubels.

Ik heb dus even wat inspiratie opgedaan en gekeken naar verschillende meidenkasten. Want eigenlijk vind ik een meidenkast wel heel erg handig. Een van de voordelen is dat je hem eventueel zelf kan schilderen in de kleur die je wenst en je kan zelf kiezen hoe je de binnenzijde inricht. Je kan er zelf namelijk extra planken in maken mocht je daar behoefte aan hebben. Daarbij vind ik een meidenkast wel een echt sfeerbrenger in je interieur.

Bron 1e foto: Mijnverkoopstyliste

meidenkast

Vtwonen

zwarte meidenkast

Mylovelythings

kast

Binnen en zoo

blauwe meiden kast

Kinderkamerstylist

blauwe kast

Het sfeerwinkeltje

Voor mijn interieur vind ik de 1e foto heel erg goed passen. Wij hebben ook een industriële lamp boven onze eettafel hangen. Daarbij hou ik wel van het wat strakkere sfeertje. Maar ook de sfeer van de zwarte kast vind ik leuk. Ik laat het nog even bezinken want ook een strakke witte kast lijkt mij wel mooi staan. Ga er maar eens een paar nachtjes over slapen.

Meer tips en ideeën voor het inrichten van je huis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *