Meesterlijk 2014

Op uitnodiging bezocht ik vandaag Meesterlijk in Amsterdam op het terrein van de Westergasfabriek. Kijk je mee?

Ik ging vroeg op pad om mijn vriendin op te halen. Ik vind alles leuk en zij is altijd net iets kritischer dan mij. Altijd leuk om samen met haar over een beurs te lopen en zo onze beide meningen te bespreken.

beurs bezoek

Omdat de beurs pas om 12.00 begon en wij toch wel iets aan de vroege kant waren zijn we eerst op het terrein de Westergasfabriek bij het Westergasterras iets gaan eten. Ik ben hier al eerder geweest en de industriele look van dit restaurant vind ik erg leuk. Daarbij hebben ze geen standaard menukaart en daar hou ik van. Zo hebben ze in deze periode pepernotentaart op de kaart staan. Het nadeel van alles leuk en lekker vinden is een keuze moeten maken uit een menukaart met allemaal lekkere dingen. Uiteindelijk ben ik op advies van de bediening voor de mexicaanse lunch gegaan. En ik moet zeggen het was een goede keuze. Na deze heerlijke lunch zijn we richting het terrein gelopen waar Meesterlijk werd gehouden.

Ik vind het heerlijk om over het terrein van de Westergasfabriek te lopen. Er is altijd is te zien of te beleven.

Meesterlijk

Toen we aankwamen lopen werd de sfeer al meteen duidelijk. Voor de ingang stonden allemaal foodstands waar ze van alles verkochten. Van koffie tot Engelse Pie. Deze stand zagen er ook nog eens erg gezellig uit. En respect voor deze mensen want de sommige stonden net in de wind en deze was best koud.

meesterlijk

De beurs zelf was echt fantastisch aangekleed. Prachtige houten stands waarin ieder zijn waren kon laten zien. De beurs was verder aangekleed met karton. Overal waren bankjes van karton gemaakt.

IMG_4157

IMG_4158

IMG_4159

IMG_4160

Ik had deze beurs nog nooit bezocht en er ook nog nooit van gehoord. De sfeer vond ik echt erg gezellig. Ook de mensen die er rond liepen waren allemaal goed gezind. Dat kan op andere beurzen wel eens anders zijn. Iedereen die daar liep was geïnteresseerd in kunst, design en food en dat zorgde voor verbondenheid.

Design

Er waren dan ook prachtige design stukken te zien. Ik zou je mijn persoonlijke favorieten laten zien:

1. De lampen van Marc de Groot

Bij binnenkomst werd ik meteen door zijn lampen aangetrokken. Fantastisch hoe hij  met zijn lampen zorgt voor een lijnen spel op je plafond en wanden. De lampen zijn er in verschillende maten en kleuren. Mijn eigen favoriet is de zwarte. Prachtig hoe twee kleuren gecombineerd worden.

IMG_4134 IMG_4135

2. De hangvaas

Aan de wand achter deze stand hangen meerdere hangvazen. Bloemen krijgen op deze manier een andere dimensie. Geen boeketje in een vaas op tafel maar als kunstwerk aan de wand. En als je dan op de site van Ciel van Dooren leest hoe deze vazen ontstaan zijn zul je net als mij de vaas nog meer waarderen:

Die hangvazen die je hebt gemaakt, wat is daar de werking van in een interieur?

Zo’n hangvaas is een concentratie van schoonheid op een plek. Het lijkt een middeleeuws schilderij, beetje mystiek vind ik. Een stilleven. Wat ik echt mooi vind aan die hangvazen, zijn de kleuren die ik heb gebruikt, drie verschillende in elke vaas. Als je een witte roos in zo’n vaas zet met een helder oranje binnenkant, die bloemen krijgen een soort decortje, de essentie van die bloem wordt versterkt. Dat is de reden dat ik naar de bossen ga om lelietjes van dalen te plukken omdat ik het leuk vind om ze speciaal in die vaas een plek te geven. Ja , ze worden heel expliciet in al hun schoonheid getoond.

hangvaas

3. De schalen van Margit Seland

Ondanks dat mijn vriendin en ik een eigen mening hebben is er een liefde die we wel gemeen hebben en dat is de voorliefde voor mooie schalen. De schalen van Margrit Seland werkte dan ook als een magneet op dit vriendinnenkoppel. Prachtig vormgegeven en in mooie pasteltinten.

schalen margit seland

4. Blauw servies

Daarna kwamen we echt bij mijn passie, mijn liefde. Ik ben dol op blauw en deze kleur heeft dan ook altijd een enorme aantrekkingskracht op mij. Zo ook deze schattige kleine porseleinen kopjes van IngeBecka

IMG_4141

En niet alleen deze kopjes vind ik echt schitterend maar ook de borden met print zou ik graag in mijn interieur zien. Ik zou ze dan ook net als op de beurs aan mijn muur hangen. Verschillende vormen gecombineerd zouden zorgen voor een mooie kunstwerk.

IMG_4143

5. Leren vaas

Koop jij vaak vazen? Waarschijnlijk ben je net als mij en heb je een paar goede vazen in je kast staan. De mijne heb ik niet eens zelf gekocht maar gekregen toen ik voor het eerst ging samenwonen en dat is al weer meer dan 20 jaar geleden. Zo lang gaat je vaas dus mee. Vandaar dat ik zwaar aan het overwegen ben om volgend jaar voor mijn verjaardag deze vaas te gaan vragen. Een mooi vormgegeven vaas van leer in verschillende kleuren met de handgemaakt van het beste leer.

IMG_4144

Eigenlijk hoef je in deze vaas geen hele uitbundige boeketten te doen want een enkel bloem gecombineerd met deze vaas geven je interieur al meteen erg veel sfeer. De vazen zijn overigens van Studio Reox.

studio reox

6. Servies

Esther Derkx is jaren geleden gestart met het verzamelen van kringloop servies. Dit servies is zij op gaan fleuren met een nieuwe afbeelding. Met de prent van het servies als achtergrond kijkt zij naar de samenstelling en de kleur van het kringloopservies en vormt vanuit deze basis een nieuwe prent.

IMG_4149

7. Behang

Nog een van mijn grote interieurliefdes is behang. Ik vind het bijzonder wat we allemaal met behang kunnen en hoeveel sfeer we daarmee kunnen creëren. Ook de eigenaar van Snijder & Co deelt deze passie met mij want hij kon gepassioneerd vertellen over de collectie. Ben je dol op vlinders, bloemen en insecten dan moet je deze collectie zeker bekijken.

snijder & co behang

8. Kerstballen

Maak je eigen kerstballen deze kerst. Mokumlokum heeft deze bijzonder leuke geometrische kerstballen bedacht. Bekijk hoe makkelijk je ze maakt: http://vimeo.com/111972984 Verkrijgbaar in blauw, wit en de woontrend van dit moment: koper.

gemometrische kerstbal

geometrische kerstbal

Wil je zelf kijken en ervaren hoe leuk Meesterlijk is? Morgen zijn ze nog open: Meesterlijk

De foodstands buiten zijn vrij te bezoeken. Ik kan je de kraam met kokosmakronen zeker aanraden. De entree voor de beurs is € 10,- .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *