nachtrust made

MADE.COM helpt je aan een betere nachtrust

Om te herstellen van de dagelijkse drukte is een goede nachtrust essentieel. Toch vinden veel mensen het moeilijk om tot rust te komen na een lange dag. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor wie nachtenlang naar het plafond staart – van essentiële oliën tot meditaties. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het geheim voor een heerlijke nachtrust ook kan zitten in de stijl van je ruimte. Vooral kleine slaapkamers voelen al snel chaotisch, wat effect heeft op je slaap. Dus hoe kan je het beste een kleine slaapkamer inrichten? De onderstaande tips zullen je binnen no-time aan wat heerlijke zzz’s helpen.

Visuele rust

Hoewel er niks mis is met een ruimte vol felle kleuren en gedurfde patronen (houden we van), is het van belang om je ervan bewust te zijn dat deze elementen je nachtrust niet ten goede komen – vooral een kleine slaapkamer wordt hierdoor al snel te chaotisch. Ga liever voor kalmerende tinten als grijs, babyblauw of zachtroze. Hoe zachter, hoe beter. En een echte patroon liefhebber kan de slaapkamer ook verfraaien met basic streepjes of een onopvallend ombre effect.

Less is altijd more

Fans van het minimalisme zweren erbij: alleen het essentiële. Maar wat houdt het precies in? Hou in gedachte dat je slaapkamer bedoeld is om in te slapen – hoe groot of klein de ruimte ook is. Plaats dus alleen het hoognodige in je slaapkamer, een bed, nachtkastjes en een kast. Door een bureau wordt het bijvoorbeeld moeilijk om ’s avonds je werk los te laten. En ook spiegels zijn een no-go, hierdoor voelt je slaapkamer veel drukker aan dan nodig is.

made.com nachtrust

Zie het licht

De eerste zonnestralen die ’s ochtends naar binnen schijnen zijn een natuurlijke wake-up voor je lichaam. Wil je graag uitslapen? Dan zijn verduisterende gordijnen een must. En ook andere lichtbronnen in je slaapkamer zijn belangrijk. Een staande lamp zorgt voor veel licht, wat ideaal is op een grauwe middag. Maar naarmate de avond valt kan je beter alleen wat tafellampjes aan doen – zo komt je lichaam namelijk in de ruststand.

Nachtelijke self-care

Ben je een echte self-care goeroe? Dan is deze voor jou. Het is algemeen bekend dat je in een koele ruimte beter in slaap valt. Toch blijft het, afhankelijk van het seizoen, belangrijk om een sprei over je lakens te leggen. Verwen jezelf met een breed scala aan lakens en kussens kussens. Zo heb je altijd de optie om weg te kruipen onder een extra laagje en je lichaamstemperatuur op orde te krijgen voor de nacht. Hi, spa-like feel in je slaapkamer.

Bron: https://www.made.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *