thuis fauteuil

Maak van je huis een thuis

Wij zijn 2 weken geleden verhuisd. De verbouwing verliep iets anders dan we in onze gedachte hadden. Eigenlijk zou de aannemer alleen van 1 kamer 2 kamers maken maar dat liep even anders. Zo bleek op dag1 al dat er een gat in de muur tussen het toilet en de woonkamer zat. Deze zat verstopt achter twee kasten. Men heeft hier vroeger denk ik een tv ingebouwd gehad. Dus maar meteen besloten om het toilet te laten vernieuwen. Eigenlijk wilde we dat pas over 1 a 2 jaar doen maar omdat we nu toch aan de slag moesten hebben we dit ook maar meteen aangepakt.

In de douche begon het volgende probleem. De douchedeur bleek stuk te zijn. Een deur die er jaren geleden door de mensen zelf in was gezet. Van dit merk was de deur niet meer leverbaar. Daarbij was ook de maat nergens meer verkrijgbaar dus kozen we er voor om een nieuwe douchewand te laten plaatsen. Echter bleek dat achter de tegels een soort zacht houten muurtje zat. De tegels konden dus niet verwijderd worden. Dit hebben we opgelost door trespa platen te plaatsen. De badkamer willen we over 5 jaar grondig aanpakken dus kozen we nu voor de best mogelijke oplossing.

Door al deze kleine tegenslagen duurde het voor ons erg lang voordat we zelf aan de slag konden. Vlak voor de verhuizing moesten we even alle zeilen bijzetten om de 4 kinderkamers klaar te maken. Dat had op dat moment echt onze prioriteit hierdoor bleef de rest van het huis helaas wel achter.

Je Thuis voelen

We zijn nu 2 weken verder en langzaamaan begint ons huis THUIS te voelen. De dozen worden uitgepakt, kamers worden ingericht en we beginnen te wennen aan onze nieuwe omgeving en het ritme wat hierbij hoort. De komende weken staan er nog een aantal belangrijke items op het lijstje:

  • Nieuwe bank kopenNu staat er een loveseat en 2 losse stoelen. Dat kon prima in ons vorige huis maar dit huis is groter dus moet er een echte bank komen.
  • Lamp boven de eettafelBij onze eettafel komt een vaste bank welke door gaat lopen in een kast. Pas als we deze helemaal hebben gemonteerd kan de lamp boven de eettafel worden opgehangen. Nu hangt er nog een peertje welke eigenlijk veel te fel licht afgeeft. Als de lamp er hangt zal de woonkamer ook sfeervoller ogen.
  • Fauteuil kopenPas als de nieuwe zitbank staat en de hele eethoek klaar is gaan we op pad voor de laatste fauteuil. Deze moet namelijk de hele woonkamer afmaken. Als deze staat is ook de woonkamer klaar. En hopelijk tegen die tijd, zijn dan 12 weken verder, ook de rest van het huis. Dan kunnen we maximaal gaan genieten van ons THUIS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *