zolder dakraam

Maak van de zolder in huis een extra slaapkamer

Door een aantal relatief simpele stappen te doorlopen maak je van de zolderruimte een extra slaapkamer. Vaak ligt de vloer er al en is het slechts een kwestie van het plaatsen van een tussenmuur en bijvoorbeeld een Velux dakraam. Het Bouwbesluit uit 2012 vertelt je precies aan welke eisen een ruimte moet voldoen, om als slaapkamer aangemerkt te mogen worden. Er worden onder meer eisen gesteld aan het oppervlak van de ruimte en de ventilatie binnen de kamer. Je vindt het Bouwbesluit op de website van de Rijksoverheid. Kijk ook eens aan welke eisen de zolderruimte in huis momenteel al voldoet. 

Woningen sneller verkocht met een extra slaapkamer 

Een extra slaapkamer in huis biedt verschillende voordelen. Niet alleen heb je er zelf baat bij, wanneer je bijvoorbeeld denk aan een gezinsuitbreiding. Ook neemt de waarde van je woning toe met een extra slaapkamer en zal je de woning op termijn makkelijker verkocht krijgen. Het helpt je de investering in een dakraam van bijvoorbeeld Dakraampje snel terug te verdienen. Voor het plaatsen van een dakraam kun je een lokaal timmerbedrijf inschakelen. Zo’n partij kan daarbij de tussenwand voor je plaatsen. Al is dit een typisch voorbeeld van een klus, welke je ook zelf uit zou kunnen voeren. Op het internet valt veel te lezen over de uitvoering hiervan. 

Kies voor kwaliteit bij een nieuw dakraam 

Kies altijd voor kwaliteit, zoals een Velux dakraam, wanneer je voor meer natuurlijk licht op zolder zorgt. Je wilt de kans op lekkages en bijvoorbeeld een rottend kozijn tot een minimum beperken, wanneer je een extra dakraam plaatst. De Velux dakramen worden door verkopers in verschillende kleuren en afmetingen aangeboden. 

Maak een plan voordat je van start gaat 

Bij het plaatsen van een tussenwand is het belangrijk vooraf goed na te denken over de exacte invulling van de ruimte. Denk hierbij niet alleen aan de indeling hiervan, maar ook aan geschikte plekken voor de verlichting. Immers, je zal de elektriciteitskabels door de tussenwand moeten trekken. Het bespaart je veel hak- en breekwerk, daar andere wanden niet hoeven te worden opengehaald. Let bij het bepalen van het lichtplan op de maximumcapaciteit van de groepen in de meterkast. 

Zelf klussen in huis steeds populairder 

De afgelopen twee jaar voeren Nederlanders klussen in huis steeds vaker zelf uit. Niet alleen levert het hen een besparing op. Het is vaak ook hartstikke leuk om met dergelijke klussen aan de gang te gaan. Het thuiswerken maakt dat veel mensen tijd over hebben. Immers, we staan geen uren meer in de file aan het eind van de werkdag. Een andere reden die maakt dat men vaker zelf klust is de enorme hoeveelheid video’s en stappenplannen die je online vindt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *