Drie interieur inspiratie tips voor het opleuken van je tuin!

Als het zonnetje weer begint te schijnen, wil je misschien graag jouw tuin aanpakken. Houd je van een kleurrijke oase en heb je groene vingers; ga dan voor veel planten. Wil jij het liefst loungen met een hapje en een drankje in jouw tuin? Leg dan een mooi terras aan waar je heerlijk kan vertoeven. Loop jij over van creativiteit maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze drie tips maak je van jouw tuin een paradijs. 

Duurzame beplanting

Als je jouw tuin vooral groen wilt inrichten, kan je voor verschillende soorten beplanting kiezen. Bedenk vooraf wel goed welke planten veel of weinig onderhoud nodig hebben, en of jij hier tijd voor hebt. Als je niet ieder jaar jouw groene oase opnieuw in wilt richten, kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor veel vaste planten.

Vaste planten zijn winterhard en overleven ook de koudere maanden van het jaar. Sommige planten behouden zelfs in de winter hun blad en blijven wintergroen, zoals elfenbloem en dikkemanskruid. Er bestaat ook een scala aan bloeiende vaste planten, die wel tot een half jaar in bloei kunnen staan. Kies dan voor een gele struikmargriet of bijvoorbeeld het blauwe madeliefje. Dat is niet alleen een streling voor het oog, ook de bijtjes worden blij van de bloemetjes. 

Leg een fenomenaal terras aan

Wil jij na een lange dag heerlijk kunnen ontspannen in jouw tuin of nodig je graag jouw vrienden en buren uit op een zonnige dag? Verfraai jouw tuin dan met een prachtig terras. Terrastegels kopen doe je natuurlijk niet ieder jaar, laat je goed informeren over onder andere het onderhoud van de tegels voordat je jouw nieuwe terras gaat leggen. 

Kies bijvoorbeeld voor mooie een keramische terrastegel; deze vergt weinig onderhoud en is krasbestendig en kleurvast. Ga voor een bijzondere natuursteen die goed aansluit bij de natuurlijke uitstraling van jouw tuin of kies voor een terrastegel met een moderne betonlook. 

Koken in jouw buitenkeuken

Om optimaal van jouw nieuwe terras te kunnen genieten, schaf je natuurlijk een comfortabele tuinset aan zodat je er heerlijk kan borrelen en dineren met iedereen die je lief is. En wat is nou prettiger om dan ook een heerlijke maaltijd te bereiden in een buitenkeuken, zonder dat jij hiervoor telkens terug naar binnen hoeft. 

Er zijn verschillende buitenkeukens te koop, met een natuurlijke uitstraling of een modern ontwerp. Zorg wel dat je de keuken in ieder geval veilig installeert of laat installeren. En houd natuurlijk rekening met jouw buren; de geurtjes van jouw heerlijke maaltijden worden niet altijd gewaardeerd. Een buitenkeuken is niet alleen gezellig, als je de keuken goed positioneert kan je er het gehele jaar van genieten.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *