dost stoel

Maak kennis met designstoel DOST: een hug voor je huis

Het Turkse woord voor vriendschap is ‘Dost’ en daarmee dé perfecte naam voor de nieuwe eetkamerstoel van Puik. Na het succes van de Dost loungestoel, introduceert Puik de Dost Dinner. Een eetkamerstoel gebaseerd op het design van de originele Dost, alleen in een nieuw jasje.

De Dost is een ontwerp van Rianne Koens en geïnspireerd op een van onze meest basale behoeften, namelijk comfort. Deze uitnodigende, comfortabele stoel is ontworpen om een gevoel van troost en veiligheid te bieden. Als je het design van de armleuningen volgt naar de rug van de stoel, lijkt het net een warme omhelzing. Met de Dost Lounge en Dost Dinner en haal je echte eyecatchers in huis. Mix en match met de kleuren en creëer de stijl die bij jou past.

dost stoel

Dost Dinner
Of je nu een etentje hebt met vrienden of enkel de krant wilt lezen, een paar momenten op de Dost Dinner zullen ervoor zorgen dat je een warm en welkom gevoel krijgt. Het design en het frame van de nieuwe Dost Dinner eetkamerstoel is net even anders dan bij de originele Dost. Het frame is slanker en staat rechtop, waardoor de stoel perfect aansluit bij de eetkamertafel. De Dost Dinner is verkrijgbaar in de kleuren: donkergroen, lichtgrijs en donkergrijs en heeft een verkoopprijs van € 399.

dost

Dost Lounge
Heb je een slechte dag of gewoon zin om je terug te trekken met een goed boek, enkele momenten van rust in de Dost Lounge fauteuil is net zo opbeurend als een knuffel van een oude kameraad. Omdat de originele Dost (€ 799) zo goed is ontvangen, is de stoel inmiddels verkrijgbaar in trendy nieuwe kleuren. Vrolijk je interieur op met een polyester loungestoel in lila, roze, lichtgrijs, donkergrijs, terracotta, donkergroen, lichtgroen of wit crème.

Over de designer
Het gezicht achter de stoelen is ontwerpster Rianne Koens. De ontwerpstijl van Rianne kan worden omschreven als vriendelijk en duidelijk, met ronde vormen en het gebruik van zachte, natuurlijke materialen. Dit komt tot uiting in de manier waarop Dost is ontworpen: een combinatie van duidelijke lijnen met een zachte coating. Overige producten van de hand van Rianne zijn de sierlijke Toot-kapstokhaken en stijlvolle bijzettafel Tepsi.

Over Puik
Dutch design teruggebracht tot een collectie van essentials. Een smaakvolle lijn meubels en accessoires van de beste Nederlandse ontwerpers. Puik selecteert, coproduceert, presenteert en levert direct van de bron. Om je huis te verlevendigen of je werkplek meer pit te geven. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van eersteklas materiaal. Alle designproducten uit de collectie kun je bekijken en bestellen via www.puikdesign.nl of bij een van de 300 retailers. Inkopers kunnen terecht op internationale beurzen of tijdens pop-up evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *