Maak je tuin gezellig met tuindecoratie

De tuin is al lang niet meer de tuin zoals we hem vroeger zagen. De tuin die we bij onze ouders hadden. Vroeger bestond een tuin uit een tuinset, planten en tuinverlichting. De tuin van tegenwoordig is veel meer een verlengstuk van onze woning. De spullen die we binnen gebruiken kunnen we ook buiten gebruiken. 

Je tuin aankleden

Er is een enorm aanbod aan tuindecoratie. We kunnen tegenwoordig echt uitpakken. Zo is er een groot aanbod aan tuinbeelden. Een tuinbeeld zorg voor net iets extra’s. Met een door jouw uitgekozen beeld laat je echt zien wie je bent. En bij een tuinbeeld moet je niet denken aan de ouderwetse tuinkabouter. Er is een enorm assortiment aan (exotische) tuinbeelden. 

Is een tuinbeeld niet iets voor jou, dan kun je ook op andere manieren je tuin aankleden. Een van de trends die we de laatste jaren zien is het buitenkleed. Een buitenkleed maakt je zithoek in de tuin net een stukje gezelliger. Daarbij zit het ook fijner. Ik sta liever met mijn blote voeten op een kleed dan op de tegels. Een buitenkleed is ook ideaal als je kleine kinderen hebt. Een buitenkleed wordt namelijk niet warm, wat bij tegels juist wel kan gebeuren. Je kinderen kunnen dus heerlijk spelen. Parasol erboven en jij krijgt ze voorlopig niet meer naar binnen. 

Bijzondere plantenbakken

Ook met je plantenbakken kan je tegenwoordig veel meer. Vroeger was daar de standaard, vaak terracotta, bloempot. Het aanbod van tegenwoordig bezorgt je keuzestress. Want wil je 1 plant kwijt in de bak of juist meerdere. Ga je een groepje potten bij elkaar zetten of kies je voor een samengestelde plantenbak zoals deze: 

Deze plantenbakvan Otto is erg geschikt voor je kruiden. hang hem aan de schutting en vul hem met basilicum, bieslook en munt. Altijd je eigen verse kruiden in de buurt. 

Tuinverlichting

Een ander belangrijk item bij het decoreren van je tuin is natuurlijk de tuinverlichting. Met de juiste tuinverlichting zorg je voor sfeer in je tuin. Er is niets gezelliger dan ‘s avonds te genieten van een zwoele zomeravond met sfeervolle verlichting. 

Je kan deze sfeer creëren met Philips Hue buitenverlichting maar deze is best prijzig. Voor een stuk minder geld kan je een heleboel leuke lantaarns kopen. 

Heb je een mooie boom in je tuin staan versier deze dan met ledlampen zoals deze: 

Deze lampen geven je het gevoel alsof je op een zomers feestje terecht bent gekomen. Het grote voordeel, ze laden zichzelf op. 

Kortom spendeer wat van je vakantiegeld aan je tuin en deze zomer kan jij volop genieten van je 2e huiskamer.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *