Maak je interieur af met een kunststof gietvloer

Ga je binnenkort je woning verbouwen of je interieur opnieuw inrichten? De vloer is vaak één van de grootste ergernissen bij het verbouwen of klussen. De vloer is een grote klus, en het moet in één keer goed gebeuren. Kies daarom voor een ondergrond waarvan je zeker bent dat je er nog jaren mee vooruit kan. Dat kan bijvoorbeeld met een kunststof gietvloer.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

De afgelopen jaren is de gietvloer flink in populariteit gestegen. Maar waarom is dat eigenlijk? De voornaamste reden zit hem in de levensduur en het feit dat een kunststof vloer onderhoudsvriendelijk is. Een houten vloer of zelfs een tegelvloer gaat vaak maximaal 10 jaar mee, een gietvloer houdt het veel langer vol en kan in de meest gunstige gevallen wel een heel leven lang meegaan. Je hoeft bovendien niet veel onderhoud te verrichten, af en toe even dweilen en stofzuigen en de vloer blijft in uitstekende staat.

De verschillende soorten gietvloeren

Naarmate je meer gaat lezen over gietvloeren kom je er achter dat er verschillende soorten zijn. Die behoorlijk in prijs kunnen verschillen. Het is daarom belangrijk om je van tevoren goed te oriënteren voordat je een keuze maakt. Vraag verschillende offertes aan van verschillende aanbieders en informeer ook naar de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden. Daarnaast kan je vragen naar de levensduur van kleuren die het bedrijf eerder heeft aangebracht. Stel een duidelijke lijst op van je wensen en maak eventueel een ontwerp zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. hierbij alvast wat informatie om te beginnen.

Normale gietvloer: circa 3 mm dik, geschikt voor woning en bedrijf

Vloercoating: slechts 1 mm dik, geschikt voor woonkamers en slaapkamers bijvoorbeeld

Epoxyvloer: 5 mm dik of meer, geschikt voor zware belasting

Specialist op het gebied van vloeren inschakelen

Tegenwoordig heb je een enorme keuze aan bedrijven als het gaat om het aanbrengen van een kunststof gietvloer. Ook wanneer je kiest voor de goedkopere vloercoating variant zijn er voldoende bedrijven die je kunnen helpen. We raden aan om te beginnen met het opstellen van een wensenlijst en eventueel een schets is vaak voldoende. Het bedrijf dat je kiest gaat vervolgens aan de slag om een definitief ontwerp voor je op te stellen en een offerte uit te brengen. Daarnaast is het aan te raden om regionale bedrijven zoals Gietvloerrotterdam.nl met elkaar te vergelijken op zowel prijs als kwaliteit zodat je er zeker van kan zijn dat je een gedegen keuze maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *