De keuken is een ruimte waar dingen praktisch moeten zijn. De items die we daar gebruiken hebben een doel en dienen om eten mee te bereiden. En toch mogen ze naast een nuttig gebruik ook best grappig zijn.

Laatst heb ik op de Trademet in Utrecht erg leuke keukengadgets gezien. Deze zijn niet alleen handig in gebruik maar sommige zijn ook nog eens erg leuk om te zien.

Een paar van mijn favoriete:

1. Met Heel Holland Bakt op tv is iedereen aan het bakken geslagen. In heel veel huishouden wordt de taart niet meer bij de Hema gehaald maar gaan we zelf aan de slag om heerlijke taarten te bakken. Met deze bakvorm kan je je visite versteld doen staan want je maakt in 1 taart meerdere smaken. Men zal denken dat ze te maken hebben met een meesterbakker maar jij wordt gewoon geholpen door drie fantastische ringen. Naast dat je er een platte taart van kan maken kan je de vormen ook los gebruiken waardoor je een stapeltaart kan maken.

bakvorm driedelig

Bron: Rig Tig

2. Bij ons thuis gebeurd het nogal vaak dat het zoutpotje verstopt zit. Dit komt mede omdat bij het koken men boven de pan de zoutbus gebruikt. Door de stoom raakt dan als snel je zoutpot verstopt. Op de beurs kwam ik de tabel set van Peleg Design tegen. Olie, peper en zout in een leuke tafelset. Mocht deze bij ons op tafel komen dan is het wel de afspraak dat hij op tafel blijft, dit om te voorkomen dat de zout weer verstopt raakt.

table set

Bron: Peleg Design

3. En als laatste nog een klein grapje voor in de keuken maar wel een welke je helpt bij het oplossen van een vervelend probleem. Ik persoonlijk vind het altijd een vies gezicht als er doekjes en sponsjes op het aanrecht liggen. Deze vrolijke vent helpt je in ieder geval om het een beetje netjes en ordelijk te houden.

schuursponsje bewaren

Bron: Monkey Business

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *