lavendel

Lavendel in de tuin

Word jij ook zo blij van al die mooie blauw paarse lavendel langs de weg. Er zijn hier recent een aantal nieuwe kantoorpanden gekomen waarbij ze een groot deel van de tuin hebben aangelegd met lavendel. Ik vind dat zo’n mooi gezicht als je langs rijdt.

Ook overal in de winkel kan je nu prachtige lavendel struiken kopen. Naast dat ik het een prachtige kleur vind geeft het ook nog eens erg veel geur af. En daarbij is het ook nog eens een plant die weinig verzorging nodig heeft. En als je hem goed verzorgt ook nog eens erg lang meegaat. Meer tips over de verzorging van lavendal kan je vinden op de o.a. de site van Intratuin.

En het leuke van lavendel is dat je het net als hortensia’s niet alleen in de grond maar ook in potten of zelfs in kleine vaasjes kan zetten. Dus afhankelijk van de grootte en inrichting van je tuin kan je overal waar jij wenst lavendel laten terugkomen.

Als je ze in een pot doet is het leuk om er een paar bij elkaar te zetten.

lavendel in pot
Bron: http://levendulamagazin.hu/kert/35-levendula-anouk

 

lavendel
Bron: http://www.tuinclub.be/tuinartikels/lavendel%20terras1.jpg

Maar het is ook erg leuk om met lavendel vaasje te vullen. En dan heb je eigenlijk maar weinig nodig. Zelf een leeg groentepotje met een touwtje gevuld met lavendel heeft meteen karakter.

lavendel

lavendel potje

lavendel vaasjes

 

Wil je nog net iets meer doen met lavendel dan kan je een bos lavendel kopen en hier hartjes  van maken. Deze kan je ophangen wat weer een heerlijk geur doet verspreiden.

lavendel

lavendel hart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *