tocht in huis

Last van tocht in huis? Zo los je het op!

De zomer is nu echt voorbij. De koudere dagen zijn weer aangebroken. Op zich niet erg maar het is wel goed om er op voorbereid te zijn. Want hoe warm is jouw huis?

Heb jij alles goed geregeld en kan je met een gerust hart de winter in? Ketel nagekeken? Woning extra geisoleerd? En alle tochtgaten gedicht?

Tocht in huis

Altijd een vervelende bijkomstigheid van de herfst en winter: tocht. Zit je net lekker op de bank voel je de koude lucht langs je benen gaan. Of nog erger, je ligt op bed en via je raam voel je de koude wind je kamer binnenkomen. Tocht in huis is makkelijk te voorkomen. Je moet een paar maatregelen treffen: 

  • Plaats tochtborstels op deuren en ramen
  • Zorg voor een brievenbus met borstel. Niet een item waar je meteen aan denkt maar de wind kan je brievenbus licht openen en op die manier een boel toch je huis in blazen
  • Leg op plekken welke je niet goed kan dichten tochtkussens neer. In ons vorige huis hadden we deze voor onze ramen liggen. Het was een oud huis en ondanks tochtborstels kon er soms nog wat koude wind naar binnenkomen. Door tochtkussens neer te leggen (verkrijgbaar in de leukste vormen) hielden we de wind buiten. Wel zo lekker als je ligt te slapen.
  • Zet je ventilatieroosters op winterstand

Heb je het gevoel dat je met bovenstaande maatregelen de tocht niet kan oplossen dan is het een overweging om eens te kijken naar algemene isolatiemaatregelen. Een slecht geisoleerde muur kan ook heel erg veel kou en toch veroorzaken. En hoe minder toch hoe lager je energiekosten zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *