Landelijke woonkeukens: 4 keer sfeervol wonen in landelijke stijl

De keuken neemt een centrale plaats in de woning in, sterker nog: de keuken vormt vaak het hart van het interieur. In ​landelijke keukens​zijn sfeer en beleving de belangrijkste elementen. Niet voor niets is de landelijke stijl één van de meest gekozen uitvoeringen bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

#1 Zichtbare houten balken

In de landelijke woonkeuken past een zichtbare houten balk perfect. Dit geeft een stoer extraatje aan de uitstraling van de keuken. Om van de keuken in landelijke stijl een echte woonkeuken te maken, is het een perfect idee om bijvoorbeeld een aantal barkrukken neer te zetten. Zo kun je van de klaargemaakte gerechten in de keuken smullen. De bar kan overigens weer (deels) rondom de stoere, houten balk worden gebouwd. Je kunt ook kiezen voor houten balken op het plafond, dat staat ook zeer fraai.

landelijke woonkeuken

#2 Nostalgische landelijke keukens

Sierlijke afwerkingen zijn kenmerkend voor de landelijke keuken in nostalgische uitvoering. Hierbij kun je denken aan nostalgische keukengrepen, keukendeurtjes en andere tierlantijntjes. Kenmerkend voor deze keuken is ook het gebruik van hout. Denk: een keukenkastje van bewerkt hout met een nostalgische greep erop. Wordt er in de nostalgische landelijke keuken geen hout gebruikt, dan wordt er in de meeste gevallen gekozen voor steen.

landelijke woonkeuken

#3 Moderne landelijke keukens

Ben je niet zo’n fan van tierlantijntjes, maar houd je wel van de landelijke keukenstijl dan kun je kiezen voor een moderne landelijke keuken. Deze is wat strakker vormgegeven, maar heeft wel die karakteristieke landelijke uitstraling. Denk aan een strak vormgegeven afzuigkap, in plaats van een heel robuust exemplaar. Ook met steigerhout is heel goed een moderne landelijke keuken te maken, eventueel gecombineerd met bijvoorbeeld een betonnen werkblad.

woonkeuken landelijk modern

4 Riverdale keukens

Net als de welbekende woonaccessoires van Riverdale hebben ook de keukens van dit merk een landelijke uitstraling. De houten basis van de keuken zorgt voor een warme uitstraling. Bij Riverdale wordt het landelijke aspect gecombineerd met een vleugje romantiek: onder andere subtiele hartjes op de grepen van de kastdeurtjes. Dit zie je niet alleen terug in de keukens zelf, maar komt ook naar voren in de woonaccessoires. Deze passen dan ook perfect in de landelijke keuken van Riverdale.

riverdale keuken landelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *