Lambrisering van behang of verf

We kennen ongetwijfeld allemaal de traditionele lambrisering van schrootjes of bewerkte panelen. Vaak hoorden hier klassieke interieurs bij. Tegenwoordig is dit helemaal anders. Natuurlijk zul je nog steeds lambrisering van hout vinden in oudere huizen, maar in moderne nieuwbouwhuizen toch nauwelijks. Hier is de laatste jaren een trend voor teruggekomen die nog steeds behoorlijk hot is: lambrisering van behang of verf.

Lambrisering van verf

Wil je graag iets bijzonders maken van je muur, maar vind je gewone lambrisering maar saai? Ga daar voor lambrisering van verf. Kies bijvoorbeeld een gave mintgroene verf voor een fris effect. De bovenste helft kun je het beste altijd verven in een lichte kleur om te voorkomen dat het te overheersend wordt. Heb je een hoge kamer? Dan mag je de lambrisering ook best ietsje hoger aanbrengen voor een knusser gevoel. Omgekeerd moet je de lambrisering zeker niet tot te hoog laten doorlopen bij een laag plafond.

Lambrisering

Je behang als lambrisering

Verf is natuurlijk veelzijdig op je muur, dankzij de variatie in kleuren én soorten. Toch is er meer mogelijk. Met behang kun je namelijk uit allerlei leuke prints kiezen om als lambrisering te gebruiken. Pas wel op dat het niet te overheersend wordt, net als bij een lambrisering van verf. Dit kun je doen door eerst het behang op één wand aan te brengen. Vaak heb je meerdere rollen nodig om de muur tot aan de juiste hoogte te bedekken.

Lambrisering van behang of verf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *