planten

Kunst met planten

Zoals al eerder op onze blog vermeld, is groen in je interieur een grote trend. Je kan niet genoeg planten in huis hebben. Maar groen is niet voor iedereen weggelegd, sommige mensen hebben nu eenmaal geen groene vingers. Hoe graag ze ook zouden willen, het lukt ze niet om planten in leven te houden. Gelukkig zijn daar hele goede alternatieven voor. 

Kunstplanten

Bij kunstplanten denken de meeste mensen toch nog aan die lelijke dingen die je oma vroeger had. Of van die lelijke neppers bij het Chinese restaurant op de hoek. Gelukkig is er veel veranderd en zijn er tegenwoordig hele mooie kunstplanten verkrijgbaar. Zowel in kleine als in grote vorm. De kleine planten passen heel erg goed op de vensterbank of op een dressoir. De grote planten kan je als blikvanger gebruiken. Of gebruik ze als room-divider. 

Groot voordeel van kunstplanten: ze hebben geen water nodig. Je kan dus gerust op vakantie gaan. Er hoeft niemand op je planten te letten. 

Ruimtes

Kunstplanten kunnen in elke ruimte van de woning worden gebruikt. Deze planten hebben geen water en licht nodig, dus ook in de donkere badkamer kunnen kunstplanten worden gebruikt. Juist voor de badkamer zijn ze erg geschikt. Met kunstplanten kun je goed je badkamer opvrolijken. Zet een siergras in een mooie pot en met al 1 plant heb je een hele andere sfeer in je badkamer gecreëerd.

Naast grote kunstplanten zijn er ook veel hang kunstplanten verkrijgbaar. Wederom perfecte planten om je badkamer of toilet mee af te stijlen.

En wat dacht je van de slaapkamer? In deze ruimte willen veel mensen geen echte planten gebruiken. Veel mensen denken dat planten te veel zuurstof onttrekken waardoor je last kan krijgen van slaaptekort. Voor deze mensen is een mooie kunstplant ideaal. Zet bijvoorbeeld een ficus in de hoek van je slaapkamer. Wij overwegen om een acer bonsai kunstboom in de slaapkamer te zetten. Onze kamer wordt oud roze en vaak vergeten we de gordijnen open te doen, waardoor er te weinig licht binnenkomt. Voor een kunstplant maakt dit niet uit. Die heeft geen licht nodig, hooguit 1 x in de zoveel tijd een goede verzorgings beurt.

Mijn favoriete ruimte voor een kunstplant is in de hal. Maar alleen als je een grote hal hebt. Onze hal is er niet geschikt voor, maar als je een grote hal hebt is bijvoorbeeld de Olijf of Philondendron ideaal. Meteen een blikvanger als je binnenkomt. 

Kunstplanten in de tuin

Tegenwoordig zijn er ook kunstplanten beschikbaar voor buiten. Plaats een nep haag en je voorkomt meteen dat mensen bij je naar binnen kijken, ook in de herfst als natuurlijke bladeren vallen. Heb je een donker hoekje in je tuin waar niets wil groeien? Plaats hier een paar kunstplanten en zo vrolijk je je tuin op. 

Kortom, er is tegenwoordig zoveel mogelijk met kunstplanten. Heb jij dus geen groene vingers? Ga aan de slag met de kunstplanten van nu, niet meer van echt te onderscheiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *