kruidentuin

Kruidentuin in je keuken

Meer kruiden in je keuken met een kruidentuin

Door de crisis wordt er meer in eigen keuken gekookt. Bij de nieuwere keukens is deze keukentrend al goed te zien. Er is meer werkruimte, er wordt meer rekening gehouden om samen met vrienden te koken en ook in de apparatuur zien we dat er meer thuis gekookt wordt. Grote of meerdere ovens in een keuken zijn helemaal in. Zo kan je naast het bereiden van je eten ook je eten warm houden.

Kruidentuin

Doordat we meer thuis koken kiezen we er ook voor om uitgebreider te koken. En dan niet alleen uitgebreidere gangen maar we kiezen er ook voor om meer zonder pakjes en/of biologisch te eten. En hoe leuk is het om dan te koken met kruiden uit te eigen tuin. Heerlijk zalm met asperges en dille. Of een fantastisch Italiaanse schotel met basilicum. Combineer je kruiden en maak je eigen kruidenboter. En wat dacht je van een kop muntthee met munt uit eigen tuin.

Kruidenpot

Er zijn meerdere mogelijkheden om kruiden in je eigen keuken te kweken.  Zo kan je een oud wijnkistje omtoveren tot kruidentuintje maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om potten of bakken voor een kruidentuin te kopen.

kruidentuin
Bron: Groowl.nl
kruidentuin
Bron: Milledoni.nl

Je kan er voor kiezen om kant en klare planten te kopen maar voor de echte groene vingers onder ons start je jouw kruidentuin natuurlijk met zaden.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is kijk dan eens op de pagina van Dille & Kamille. Daar vind je een prachtig overzicht van alle kruiden die je zelf kan kweken + de mogelijkheden per kruid.

About Author

1 thought on “Kruidentuin in je keuken

  1. Leuk artikel!! Voor degenen die hun kruiden in wijnkistjes willen doen, heb ik een heeele goede tip:

    http://www.wijnkisten24.nl

    Daar hebben ze super leuke en antieke wijnkistjes, maar ook groente- en fruitkistjes. Zijn daarnaast heel goedkoop! Ik knutsel heel veel met wijnkisten en heb ondertussen verschillende kastjes en andere meubels gemaakt, ideaal om te bewerken! 🙂

    Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *