Krijtverf Jeans Amazona

Op instagram was ik het merk Amazona tegengekomen. Zij verkopen ecologische krijtverf. Ik zag een plaatje met de kleur Jeans en vond deze erg goed passen bij mijn nieuwe behang. Daar zit ook een grijs/lichtblauw tintje aan.

De eerste muur die ik in mijn nieuwe huis verfde was van oorsprong appeltjesgroen. De kleur zoals ik hem op het plaatje gezien had kwam dan ook niet overeen met hoe het er bij mij kwam te zien. Even twijfelde ik. Kwam dit door de ondergrond? Zou dit wel goed uitpakken? Is het niet te donker? Gelukkig na een nachtje slapen werd ik de volgende dag wel helemaal blij van de kleur. En dat word ik nog steeds elke dag. Wat een mooie kleur.

De kleur oogt donkerder dan ik hem op Instagram gezien had maar eigenlijk past dit perfect bij mijn huis. De wand tegenover mijn geverfde wand is licht en dit geeft een mooi contrast. 

krijtverf

Ecologische verf

Voordeel van de verf is dat hij dus totaal niet ruikt en perfect werkt. In tegenstelling tot andere verfmerken is de verf van Amazona 100% ecologische verf. Er zit dus echt niks in aan chemische stoffen. De verf dekt goed en werkt gemakkelijk. Ook je materiaal is na afloop snel en goed schoon te maken. In de verf zitten natuurlijke kleurpigmenten waardoor de tint kan veranderen afhankelijk van de lichtinval. Ik krijg super veel licht binnen dus eigenlijk heb ik een tovermuur. Het licht geeft de muur elke keer een andere kleurnuance.

Ik heb er alleen mijn muren mee geverfd maar je kan met dezelfde verf ook meubels verven. Ik wil nog iets doen met mijn Piet Hein Eek kastje en overweeg om ook hiervoor Amazona Krijtverf te gaan gebruiken. Welke kleur weet ik nog niet omdat het kastje nu tijdelijk in mijn keuken staat. Op dit moment zijn de kleuren in mijn keuken bruin en groen. Misschien dat ik met de kleur Citron een leuk tegeneffect kan creëren. Maar ook de kleur Evergreen vind ik erg leuk. Eerst even de kamer van de kinderen en dan mag ik pas met de keuken aan de slag.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *