Koken in stijl

Nu de feestdagen eraan komen zijn vele van ons al bezig met het voorbereiden van het kerstmenu. Allereerst wordt er gekeken wie er komen en op basis van het aantal gasten gaan we aan de slag met het menu. De kookboeken worden uit de kast gehaald, Pinterest wordt afgestruind op zoek naar dat ideale kerstmenu. Erg leuk om te doen, maar soms worden we enigszins beperkt door onze keuken. Wat zou jij doen als je echt kon koken in stijl? 

De perfecte keuken

Wat zou jij bereiden als je alle apparatuur had? Geen rekening houdend met budget? Je mag helemaal los gaan. Twee ovens, een stoomoven, een zespersoons inductie kookplaat met flexibele sensoren? Je kan het zo gek niet bedenken. Als je deze kerst kookt voor een groot gezelschap zijn twee ovens ideaal. Dat is toch vaak iets waar ik zelf tegenaan loop. Je wilt iets bereiden in de oven maar tegelijkertijd wil je iets warm houden. Een tweede oven zou dan fijn zijn. 

En wat dacht je van een echte wijnkast? Dat je je gasten wijn op de juiste temperatuur kan serveren. 

Sowieso als je gasten krijgt is het wel fijn als je op dat moment zo weinig mogelijk hoeft te doen. Dat je met zijn allen kan genieten aan een grote tafel. Er is namelijk niets vervelender dan steeds bij je gasten weg te moeten omdat jij iets moet doen in de keuken. 

Dat is niet erg als je een open keuken hebt, maar als je een dichte keuken hebt dan kan je maar beter zorgen dat alles klaar staat. 

Stijl keuken

En wat voor stijl keuken zou je kiezen? Zou je gaan voor een keuken landelijk modern of ben jij meer van de klassieke landelijke keukens?  

En wat voor materiaal zou je kiezen? Als budget geen rol speelt kan je gaan voor goede duurzame materialen zoals eiken. Dit geeft niet alleen een gevoel van luxe maar zorgt ook voor een sfeervol geheel. Groot voordeel is dat hout in allerlei stijlen past. Of je nu houdt van modern of landelijk. Het verschil zit hem in de materialen waar je het hout mee combineert. Bij modern kies je eerder voor industriële materialen zoals staal en graniet. Bij landelijk ga je eerder voor zachtere kleuren en materialen. 

Welke stijl je ook kiest, koken in stijl blijft een mooie droom. En zeker de moeite waard om voor te sparen. Want koken moeten we elke dag, niet alleen met de gezellige feestdagen, dus dan maar liever in stijl, sfeervol en met alle apparatuur die op ons wensenlijstje staat.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *