karwei klusjes in huis

7 op 10 Nederlanders heeft onafgemaakte klusjes in huis

  • Driekwart van de vrouwen vindt het aantrekkelijk als partner goed kan klussen 
  • Een op vijf Nederlanders krijgt ruzie met partner wanneer zij samen klussen  
  • Behangen meest vervelende klus in huis, gevolgd door schilderen en raamdecoratie ophangen

Nederland staat vol onafgemaakte klusjes blijkt uit onderzoek* van de decoratieve bouwmarkt Karwei in samenwerking met online klusplatform Zoofy. Zeven op de tien Nederlanders stopt met een klus terwijl hij/zij nog niet helemaal klaar is. Niet verder kunnen met een klus is al frustrerend genoeg voor de klusser zelf, maar blijkbaar ook voor de omgeving. Bijna de helft (46%) vindt het namelijk vervelend als zijn of haar partner een klus halverwege neerlegt. 

Samen klussen zorgt voor irritaties
Hoewel ruim twee derde van de Nederlandse vrouwen een klussende partner aantrekkelijk vindt, lijkt het een beter idee om niet te vaak samen aan de slag te gaan met huishoudelijke klusjes. Samen klussen zorgt namelijk voor de nodige onderlinge irritaties. Een op de vijf Nederlanders (18%) klust zelfs niet met zijn of haar partner om ruzie te voorkomen.

Behangen? Hoe begin je daar nou aan?
Of je nu handig bent of niet, er zijn van die klusjes die we eeuwig uit blijven stellen of het liefst door een ander laten doen. Maar wat is nu het meest uitgestelde klusje in of rondom huis? Behangen (57%) staat met stip op nummer 1, gevolgd door schilderwerk (51%) en raamdecoratie ophangen (43%) De top vijf vind je hieronder. 

Veel voorkomende klusjes in of rondom huis

  1. Behangen (57%) 
  2. Schilderwerk (51%) 
  3. Raamdecoratie ophangen (43%) 
  4. Vloeren leggen (42%) 
  5. Lampen ophangen (35%)

Karwei klus&Klaar
Om de ellenlange lijst met uitgestelde klusjes te verkleinen breidt Karwei haar services uit. Dit doet de bouwmarkt door een samenwerking aan te gaan met online klusplatform Zoofy. Met Karwei Klus&klaar biedt Karwei hulp bij iedere willekeurige klus in- en om het huis en heeft de klant binnen drie eenvoudige stappen een professionele vakman in huis. Vind hier meer informative over Karwei Klus&klaar.

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking Panelwizard onder 1.054 respondenten in oktober 2019

Over Karwei
Karwei is dé decoratieve bouwmarkt van Nederland voor de doe-het-zelver van nu. We weten niet alleen alles van klussen, maar ook van inrichten. We volgen woontrends op de voet en maken deze bereikbaar voor iedereen. Bij ons vind je jouw favoriete vloer, wand en lamp en zie je hoe je die met verschillende meubels combineert. In één stijl, waardoor ze elkaar versterken. En voor de creatievelingen heeft Karwei mooie DIY ideeën om het helemaal eigen te maken. Karwei is sinds 1975 een franchiseformule. Franchisegever is Intergamma B.V., gevestigd in Leusden. De Karwei-bouwmarkten zijn eigendom van zelfstandige ondernemers, de franchisenemers. Karwei is met haar 136 vestigingen, waarvan er veel op zondag open zijn, altijd dichtbij. En altijd online. Geen punt bij Karwei!

Over Zoofy 
Wat samen klussen voor je relatie doet? Helemaal niks. Tenminste, voor de eerdergenoemde 18 procent in Nederland blijkbaar niet. Je doe-het-zelf klus wordt dan al snel een ‘Doe het lekker zelf!’ klus. Bespaar jezelf wat bekvechten en laat die klus lekker uitbesteden aan Zoofy. Voor spaghetti aan kabels, een kattenluik plaatsen, of die losse plinten die een jaar na de verhuizing nog op je to-do lijstje staan. Bij Zoofy zit je voor elke reparatie- en/of onderhoudsklus in, of rondom het huis, aan het goede adres. Zoofy brengt jou in contact met betrouwbare, vooraf gescreende klussers bij jou in de buurt. Of je nou een klusjesman voor die rommelige zolder, of een loodgieter met spoed zoekt; met een bestand van meer dan 4.000 vakmannen is er altijd wel een bij jou in de buurt om snel te helpen. Zo hou jij meer tijd over voor die dateavond waarmee je wél punten scoort. Zoofy. Zo gefikst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *