Kleurrijk en spannend interieur

Hoe veilig is jouw interieur? Ben jij iemand die witte en/of grijze muren heeft? De kleur welke je waarschijnlijk bij een groot deel van je buren ook tegenkomt? Of heb jij een interieur die echt opvalt? Rode muren of een paarse bank? Of een echte uitgesproken kleur aan de wand?

Vroeger was ik ook van de veilige kleuren. Niet alleen omdat ik niet anders wist maar ook omdat ik niet anders durfde. Iedereen in mijn omgeving had een “veilig” interieur. Ik paste mij daar op aan. Wilde ook eigenlijk best iets anders maar wist niet wat en had dan ook het gevoel alsof ik mij moest verantwoorden. Want je hoort toch wel met de massa mee te gaan. Vele voelen zich daar prima bij. Zolang je je thuis voelt in je eigen interieur is kleur, stijl of smaak niet belangrijk. Het belangrijkste is dat een huis voelt als een thuis.

In mijn 2e koophuis verfde ik de muren chocoladebruin en dat terwijl er niet veel licht binnenkwam. De slaapkamer was grieks blauw. Jeetje wat voelde ik mij thuis in dat huis. Eindelijk mijn kleuren, mijn thuis. En het grappige was dat vele er aan moesten wennen. Zeker de donkere kleur in de woonkamer was voor vele niet vanzelfsprekend. Maar het was wel iets wat bij mij paste.

In mijn huidige huis heb ik heel veel met blauw gewerkt. Er is geen enkele wand wit. Alleen in de kamers van de kinderen maar zowel in mijn woonkamer als mijn slaapkamer hebben alle muren een kleurtje.

Thuis in je eigen interieur

Hoe thuis voel jij je? Durf jij te gaan voor uitbundig of blijf je bij veilig grijs? Maar wist je dat je ook met veilig wit/zwart/grijs uitbundig kan zijn? Ik laat je een kleurrijke uitspatting zien maar ook een veilige grijze uitspatting. Laat eens zien wie je bent, ga voor je eigen smaak.

De uitbundige kleurrijke keuze:

Kleurrijk en spannend interieur

Bronnen:
Ixxi: Lumz
Stoel: Kare Design
Tafel: Kare Design

De stoel van fluwel is helemaal van nu. Zachte stoffen zijn een trend in het interieur. Je ziet het niet alleen terug in meubels maar ook in woonaccessoires. Iets een stoel iets te heftig voor je kies dan een poefje of kussen van fluwel.

Rose-kleurig goud is ook iets wat we vaker terug zullen zien in 2018. Echt een kleur die valt onder de huidige woontrends. En petrol en roze gaan heel goed samen zoals ook te zien is op het moodboard. Ook daarin hoef je niet meteen voor een salontafel te gaan. Kies mooie rose-kleurige verlichting uit.

Spannend zwart/wit/grijs

Ik deed niet helemaal aardig over een woning met grijze en witte muren. Maar dat komt vooral omdat ik bij veel mensen toch dezelfde stijl voorbij zie komen. Men durft niet. En ik snap ook dat met kleur werken erg moeilijk is daarom een voorbeeld van een spannend interieur in zwart/wit/grijs tinten. Want als je maar werkt met de juiste mix en gebruik maakt van bijzondere meubels en/of woonaccessoires kan ook zwart/wit/grijs wonen heel erg gedurfd en buiten the box zijn.

zwart wit interieur

Bronnen:
Ixxi: Lumz
Salontafel: Flinders
Stoel: Bol.com

Ik hoop dat ik je heb laten zien dat standaard grijs met accessoires van bekende prijzenstunters niet altijd zorgt voor een sfeervol en eigentijds interieur.

Wil je zelf nu iets anders met je interieur kijk dan eens op Lionshome.nl. Zij hebben een heel erg groot assortiment. Daarnaast hebben ze een hele leuke blog met allerlei inspirerende artikelen bijvoorbeeld over nachtkastjes of ,een van mijn eigen favoriete, eentje over het opbergen van wijnflessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *