badkamer

Kleine badkamer, groot genot

Natuurlijk willen we allemaal het liefst een gigantische badkamer met een prachtige inloopdouche en bad op pootjes. Een badkamer waarin we alle spullen kwijt kunnen en ons in alle rust klaar kunnen maken voor de dag of nacht. Helaas is deze droom maar voor weinig mensen werkelijkheid. Vaak is de badkamer een ‘ondergeschoven kindje’ en kun je er lang niet alles in kwijt dat opgeborgen moet worden. Toch kun je met wat slimme trucjes meer kwijt dan je denkt in jouw veels te kleine badkamer. En door het geheel dan nog mooi te stylen, wordt jouw badkamer binnen no time het pareltje van het huis.

Optisch bedrog
Wil je je badkamer groter laten lijken en heb je daar tijd en geld voor, dan kun je de badkamer natuurlijk volledig vernieuwen. Kies voor grote tegels op de vloer en muur, gebruik lichte kleuren, zorg ervoor dat doucheschermen- en deuren van helder glas zijn en hang een grote, lange spiegel op om meer ruimte te creëren. Houd de badkamer netjes en laat geen spullen rondslingeren want dat zorgt alleen maar voor rommel en een onrustig gevoel. Geen budget of tijd om de badkamer volledig aan te pakken? Haal dan méér uit jouw huidige badkamer door onderstaande tips toe te passen.

Opbergen…alleen wat nodig is!
In ons huis hebben we een zeer kleine badkamer, maar wel een gangkast waar veel ‘troep’ in kan. Dat is meteen de eerste tip: bewaar in de badkamer alleen zaken die je dagelijks nodig hebt. De rest berg je ergens anders op. Het spreekt voor zich dat handdoeken, wc-papier, belangrijke crèmes en haarproducten in de badkamer thuishoren. Maar een krulset, allesreiniger, gelegenheidsmake-up en nagellakremover kunnen ook prima ergens ander bewaard worden. Door alleen spullen in je mini-badkamer te bewaren die dagelijks nodig zijn, zorg je voor een meer opgeruimde en dus ruimer ogende badkamer.

Wasmand
Een twijfelpunt is wel de wasmand: wij hebben er geen plek voor, dus staat hij in de gangkast. Dat is wel minder handig met uitkleden, maar een paar stappen ‘uit de richting’ is nog wel te doen. Heb je geen gangkast maar wel een ruime overloop? Gebruik die dan als verlengstuk van je badkamer! Plaats hier een (smalle) dichte kast waarin je (overbodige) spullen bewaard in handige mandjes. Meer slimme tips over hoe je voorraadkasten kunt indelen vind je in de blog over een opgeruimde keuken van InterieurInspiratie. Zoek ook eens op Pinterest op ‘storage solutions’ en je vindt veel innovatieve tips!

Ladder
Wanneer je weinig ruimte hebt in de badkamer, kun je toch veel opbergen door een hoge dichte kast te plaatsen. Je ‘troep’ is hiermee uit het zicht en er komt minder stof bij de producten. Een ouder ladder is ook een leuk alternatief. Zo plaatsten wij een stokoude ladder in de badkamer en gebruikten we de treden om bakjes en mandjes op te plaatsen. In deze mandjes, die vastzitten met simpel touw of dubbelzijdige tape, heb ik ‘dagelijkse producten’ gezet. Wc-papier, kleine handdoekjes, wattenstaafjes, watjes, zeep en een bakje waar ik oorbellen en ringen in bewaar. Deze ladder geeft onze badkamer een vintage uitstraling en dat is precies de stijl die bij ons en ons huis past.

Handdoekmand
Natuurlijk verdienen jouw handdoeken ook een mooie maar vooral praktische plek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie mand of emmer. Of je bergt ze op in de badkamerkast (als die past). Wij kozen voor een oude zinken teil. Hierin heb ik de handdoeken opgerold neergelegd. Dit spaart ruimte en geeft een ‘sauna-gevoel’. De teil staat voor de oude ladder en versterkt het landelijke sfeertje in de badkamer. Vergeet ook niet de deur van je badkamer optimaal te benutten en hang hier haken of stangen aan waaraan je kleding en handdoeken kunt hangen. Een simpele boekenplank boven je deur geeft je ook weer meer opbergruimte.

Sfeer creëren
Ik ben helemaal weg van vintage interieurs. Heerlijk om deze stijl ook door te voeren in de badkamer! Je kunt sfeer creëren door ook in de badkamer veel aandacht te schenken aan decoratie. Zo plaatste ik in de badkamer bijvoorbeeld een oud schilderijtje van een deftige dame. Kannetjes gebruik ik om tandenborstels en scheermesjes in te bewaren en een oude pot dient als prullenbakje. Samen met de ladder en zinken teil zorgen deze spulletjes ervoor dat ook de badkamer perfect bij ons en ons huis past. Kanttekening is wel: schoonmaken gaat minder makkelijk met zoveel ‘prullaria’!

Kers op de taart
Heb jij je badkamer (gedeeltelijk) vernieuwd? Laatste stap is dan het neerleggen van een leuke badmat. Eentje die lekker opvalt en tegelijkertijd bij het geheel past. Een badmat die niet ‘net als de handdoeken is’ maar juist een totaal andere kleur of stijl heeft. Bij Etsy zag ik laatst een hele mooie badmat.

In een vintage interieur is het in kleinere ruimtes belangrijk om niet van alles hetzelfde te kiezen maar juist allerlei verschillende items bij elkaar te vinden die samen een eenheid vormen. En wees pas tevreden als je écht onder de indruk bent van je eigen interieurstyling. Ook onze badkamer is nog niet ‘af’. Zo verf ik binnenkort het badkamermeubel van grijs naar oud-groen om zo te minderen met het saaie grijs… Daarnaast ben ik hard aan het sparen voor een Portugese tegelvloer om de hele badkamer nog meer op te fleuren. Mix and match is in een vintage interieur het sleutelwoord zolang alles op elkaar afgestemd blijft!

Vragen of opmerkingen over deze blog? Laat een reactie achter!

Beeldinspiratie:

kleine badkamer Blog Laura Mukrab_Met Hart en Hout Interieurstyling (8) badkamer kastje badkamer handdoeken opbergen badkamer badkamer

Over de gastblogger – Met Hart en Hout Interieurstyling

Interieurstyling met hart en ziel, ehm…hout! Met haar liefde voor prachtig (oud) hout stylet Laura Mukrab de mooiste interieurs. Haar stijl laat zich het beste omschrijven als een mix van vintage, brocante, industrieel en landelijk. Voor InterieurInspiratie schrijft Laura maandelijks een blog over de meest uiteenlopende interieuronderwerpen.

 

 

5 thoughts on “Kleine badkamer, groot genot

  1. Wauw! Wat een creativiteit! Mijn simpele witte badkamer mag wel wat inspiratie gebruiken, ga meteen aan de slag. Dank je voor deze leuke blog!

  2. Wat een goeie tips! Ga volgend weekend meteen aan de slag. Ben zelf ook helemaal weg van vintage. Supermooie badkamer trouwens.

  3. Wat een inspiratie! Nooit geweten dat je de vintage stijl ook kunt doortrekken naar de badkamer. Ik vind vooral het houten rekje met handdoeken erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *